TAJNÝ trik na najlepšie kuracie mäsko pod slnkom: Skúste to už zajtra, keď budete variť!

Pripravte ho takto a rodina sa ich nebude vedieť dojesť!
[mashshare]

Kuracie krídelká sú veľmi obľúbeným jedlom a dajú sa pripraviť na viac spôsobov.

 

 

Tento recept vás nadchne a bude ho milovať celá rodina.

Použite túto jednu netradičnú prísadu a výsledkom budete milo prekvapení.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Recept odporúča portál takprosto.

Tajnou prísadou je obyčajný prášok do pečiva, ktorý je použitý trocha netradične pri príprave mäsa.

Potrebujeme:

800 g kuracích krídel

2 PL hladkej múky

1 ČL mletej údenej papriky

1 ČL sušeného cesnaku

1 ČL sušenej petržlenovej vňate

1 ČL kypriaceho prášku do pečiva

soľ podľa chuti

Postup:

Krídelká si dôkladne umyte a potom osušte. 

 

 

Každé krídelko rozrežte na tri kúsky a použite iba ramenné a lakťové kusy – špičky dajte bokom.

Uistite sa, že ste ich dobre vysušili a pripravte si zmes na obaľovanie. 

V hlbokej miske zmiešame múku, soľ, sušený cesnak a petržlenovú vňať.

Primiešame aj údenú papriku a nakoniec kypriaci prášok do pečiva. 

 

 

Následne obaľujeme kuracie krídla v tejto zmesi – pre uľahčenie obaľovania môžete zmes nasypať do uzatvárateľného plastového vrecka, vložiť krídelká a obaliť trasením.

Keď sú všetky krídelká pokryté touto zmesou, môžete ich naukladať na vymastený pekáč.

Vložte do predhriatej rúry na teplotu 200 °C a pečte asi 30 minút. 

 

 

Krídelká môžete servírovať s rôznymi omáčkami podľa chuti, napríklad s touto syrovou…

Syrová omáčka

 

 

Zmiešajte rozpustené maslo s najemno nastrúhaným parmezánom, nalejte šťavu z polovice citróna a pomaranča, potom dobre premiešajte.

Ak chcete, môžete pridať ľubovoľné korenie, či bylinky.

Tieto krídelká sú skutočnou pochúťkou a preto sa oplatí ich vyskúšať.

Rezeň a prášok do pečiva

Nikto im nedokáže odolať!

 

 

Pripravte si ich aj vy podľa tohto receptu zo zápisníka môjho deda šéfkuchára a presvedčte sa sami. 

Tradičné rezne sú veľmi obľúbené a na väčšine slovenských stolov nechýbajú aspoň raz týždenne, najčastejšie v nedeľu.

Keď však ochutnáte tieto rezne v cesnakovom cestíčku, budete nadšení.

Potrebujeme:

4 pláty bravčového karé

1 šálku hladkej múky

1 vajce

1,5 šálky mlieka

2 ČL sušeného cesnaku

1/2 ČL prášku do pečiva

soľ

čierne mleté korenie

rastlinný olej na vyprážanie

Postup:

Mäso si najskôr nakrájame na plátky.

 

 

Plátky mäsa si opláchneme.

Osušíme papierovou utierkou.

 

 

Mäso rovnomerne naklepeme tĺčikom na mäso.

 Z oboch strán posypeme soľou a čiernym mletým korením. 

 

 

Do misy si nasypeme hladkú múku.

Pridáme vajce, mlieko a cesnak.

 

 

Pridáme aj prášok do pečiva a trochu soli.

Metličkou vypracujeme hladké cestíčko.

 

 

Vďaka prášku do pečiva bude cestíčko krásne nadýchané a jemnejšie.

Na panvicu si nalejeme väčšie množstvo oleja.

Rozhorúčime ho.

 

 

 

Plátky mäsa postupne namáčame v cestíčku.

Potom ich hneď ukladáme do rozpáleného oleja.

Rezne vysmážame z každej strany po dobu 3 minút.

Smažíme, kým nie sú zlatohnedé.

 

 

Vyberieme ich z panvice.

Uložíme na papierové utierky, aby vsiakli prebytočný olej.

Hotovo.

Môžeme servírovať s obľúbenou prílohou.

Trik s ktorým zmäkne každé mäso

Prášok do pečiva je vynikajúci aj v prípade, že máte doma tuhé mäso.

Pprášok do pečiva má schopnosť rozkladať bielkoviny a zlepšovať štruktúru mäsa v krátkom čase.

Spôsoby, akými ho použiť sú dva:

 

 

1 spôsob:

Mäso jednoducho posypeme práškom do pečiva, dáme na niekoľko hodín do chladničky a vyberieme.

Potom mäso dôkladne umyjeme a môžeme používať spôsobom, ktorý máme pripravený.

2. spôsob:

 

 

Prášok do pečiva zamiešame s vodou.

Prísady použijeme v takom pomere, aby nám vznikla konzistencia pasty.

Mäso dobre pastou potrieme a necháme v chladničke 1-3 hodiny.

Potom uymyjeme a používame na smaženie, dusenie, pečenie alebo grilovanie.

Mäsko bude vďaka prášku do pečiva skutočne jemnučké, krehké a veľmi lahodné. Určite to skúste a tento trik bude používať pravidelne, rovnako ako ja.

 

 

Môj dedo dokonca pridával štipku prášku do pečiva aj do mäsa na fašírky.

Vždy boli krásne nadýchané a jemné, hovoril, že práve toto je jeho tajomstvo. :-)

Zemiaky a prášok do pečiva

 

ň

Vynikajúce domáce chrumkáče zo zemiakov, ktoré tromfnú aj klasické zemiakové hranolky.

Deti ich zbožňujú a je jedno, či ich pripravíte na slano, alebo na sladko.

 

 

Výsledok je zakaždým fantastický a navyše aj rýchlo pripravený.

Najlepší dezert, ktorý môžete skúsiť – a na celú túto parádu vám stačia len 4 prísady.

Potrebujeme:

– Zemiaky 400 g

– kukuričný škrob 3 lyžice

– prášok do pečiva 1 lyžička

– kr. cukor 3 lyžice

Postup:

 

 

Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na drobnejšie kúsky.

Teraz dáme zemiaky do vody a privedieme do varu.

Varíme asi 15 minút, alebo podľa varného typu zemiakov tak, aby boli mäkké.

 

 

Uvarené zemiaky scedíme a roztlačíme.

Pridáme kukuričný škrob.

Pridáme aj prášok do pečiva, vďaka tomu bude výsledok veľa chrumkavejší.

 

 

Teraz pridáme cukor – ak chcete menej sladké, prípadne slané zemiakové chrumkáče, uberte cukor a pridajte soľ.

Teraz vymiešame jednotné cesto.

Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme natenko.

Cesto nakrájame na výsledné tvary – kosoštvorce.

 

 

Teraz si na panvici zahrejeme dostatočné množstvo oleja.

Tvary vyprážame v horúcom oleji dozlatista.

Podávame s obľúbenou omáčkou, alebo aj len samé.

 

 

Tieto chrumkáče sú výborné na sladko aj na slano.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes