Cuketové jedlá sú v kurze a niet sa čomu diviť. Cuketa je nielen veľmi zdravá ale aj všestranná zelenina.
Okrem toho, že sú cukety chutné a lahodné, v kombinácii s ďalšími prísadami sú aj veľmi výživné a skvele nás zasýtia.
Tento recept si zamilujete, pretože táto cuketa s ryžou chutí lepšie ako mäso.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z YouTube kanála Jednoduché menu.
Potrebujeme:
50 g ryže
1 cuketa (350 – 400 g)
2 zemiaky
1 mrkva
zväzok jarnej cibuľky
3 vajcia
čierne mleté korenie
2 PL detskej krupice
3 PL kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
1 PL kečupu
zväzok kôpru
strúčik cesnaku
Na servírovanie:
Varené alebo pečené nové zemiaky
Šalát z čerstvej zeleniny
Obľúbený dressing
Postup:
Ryžu prepláchnite, vložte do hrnca a zalejte osolenou vodou.
Cuketu si umyjeme, ošúpeme a postrúhame na hrubom strúhadle.
Následne ju vložíme do misky, osolíme a necháme odpočívať, aby pustila šťavu.
Zemiaky si ošúpeme a postrúhame na jemnom strúhadle.
Následne ich vložíme do misky a pridáme vyžmýkanú cuketu.
Mrkvu si ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
Potom ju zmiešame s ostatnými ingredienciami.
Jarnú cibuľku si umyjeme, nasekáme nadrobno a takisto vložíme do misky.
Teraz pridáme ryžu a 3 vajcia.
Nakoniec pridáme čierne mleté korenie, detskú krupicu a všetko spolu premiešame.
Necháme 20 minút stáť, aby krupica napučala.
Do samostatnej misky si vložíme 3 lyžice kyslej smotany alebo jogurtu.
Následne primiešame kečup, nasekaný kôpor a prelisovaný cesnak.
Omáčku dôkladne premiešame.
Na panvicu si nalejeme olej a z pripravenej zeleninovo-ryžovej hmoty formujeme placky.
Smažte na miernom ohni z každej strany 5 – 6 minút.
Určite ich vyskúšajte, sú veľmi chutné.
Na záver ich len poukladajte na papierové utierky, aby vsiakla prebytočná mastnota a môžete podávať spolu s pripravenou omáčkou.
Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.
Dobrú chuť!