Všetci doma zisťovali, ako som piekla tie zemiaky, že sú tak fantastické: Stačí ich dať na plech s týmito prísadami a dobre zamiešať – lepšiu prílohu ste nejedli!

Skúste ich v pripraviť v tejto marináde a určite nebudete ľutovať.
[mashshare]

Fantastické zemiaky, ktoré sú na povrchu krásne zlatisté, chrumkavé a vo vnútri ako masielko.

 

 

Ale úplne najlepšia je tá ich fantastická chuť.

Skúste ich v pripraviť v tejto marináde a určite nebudete ľutovať.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

2 lyžice hustého bieleho jogurtu

2 lyžice oleja + 2 lyžice na dno pekáča

1 lyžička mletej papriky

1 lyžice sušeného majoránky

cca 1 čajová lyžička soli

1 Úroveň lyžička mletého čierneho korenia

rozmarín – s bielym jogurtom vytvára úžasnú harmóniu

Postup:

Zemiaky očistíme a umyjeme.

 

 

Nakrájame na 4 časti.

Na marinádu zmiešame jogurt, olej, paprika, sušenú majoránku, soľ a korenie podľa chuti.

Zamiešajte zmes so zemiakmi a dôkladne premiešajte.

Je dôležité, aby každý kus bol pokrytý zmesou – môžete ešte pridať jogurt.

 

 

Na dno zapekacej misky nalejeme olej.

Na olej uložíme zemiaky a pridáme štipku rozmarínu.

Pečieme asi hodinu pri teplote 210-220 ° C.

Vyskúšajte aj mrkvu pečenú v jogurtovo-cesnakovej marináde

Môj muž najskôr ani nechcel ochutnať, no keď si dal prvý kúsok zahlásil “ Čo si to prepánajána urobila s tou hroznou zeleninou“?.

 

 

A naozaj je to tak, takto pripravená mrkva je u nás omnoho populárnejšia ako tučné hranolky.

Aj deti ju milujú!

Potrebujeme:

600 g mrkvy

2 lyžice hustého bieleho  jogurtu

Vetvička tymiánu – alebo sušený tymián

1 strúčik pretlačeného cesnaku

1/2 lyžičky mletej papriky

1/2 lyžičky soli

Šťava z polovice citróna

Štipka chilly

Olivový olej

Voliteľné:

Koreniny podľa vašej chuti

Postup:

 

 

Mrkvu očistíme a nakrájame na hranolčeky.

Jogurt zmiešame s tymianom, cesnakom.

Zmiešame aj so všetkými ostatnými surovinami okrem oleja.

 

 

Pripravíme plech  ľahko potretý olejom alebo vystlaný papierom na pečenie.

Ja zvyknem potierať aj papier trochou oleja.

Mrkvu zmiešame s ochuteným jogurtom a poriadne premiešame.

Pečieme na 200 stupňoch.

 

 

Pečieme cca 35-45 minút, do zlatej farby a do mäkka.

Medzitým asi po 15 minútach mrkvu premiešame.

Za túto dobu sa jogurt už vsiakne.

 

 

Nakoniec pokvapkáme  olivovým olejom.

Na tanieri môžeme ešte posypať čerstvou petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes