Fantastické zemiaky, ktoré sú na povrchu krásne zlatisté, chrumkavé a vo vnútri ako masielko.
Ale úplne najlepšia je tá ich fantastická chuť.
Skúste ich v pripraviť v tejto marináde a určite nebudete ľutovať.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
2 lyžice hustého bieleho jogurtu
2 lyžice oleja + 2 lyžice na dno pekáča
1 lyžička mletej papriky
1 lyžice sušeného majoránky
cca 1 čajová lyžička soli
1 Úroveň lyžička mletého čierneho korenia
rozmarín – s bielym jogurtom vytvára úžasnú harmóniu
Postup:
Zemiaky očistíme a umyjeme.
Nakrájame na 4 časti.
Na marinádu zmiešame jogurt, olej, paprika, sušenú majoránku, soľ a korenie podľa chuti.
Zamiešajte zmes so zemiakmi a dôkladne premiešajte.
Je dôležité, aby každý kus bol pokrytý zmesou – môžete ešte pridať jogurt.
Na dno zapekacej misky nalejeme olej.
Na olej uložíme zemiaky a pridáme štipku rozmarínu.
Pečieme asi hodinu pri teplote 210-220 ° C.
Vyskúšajte aj mrkvu pečenú v jogurtovo-cesnakovej marináde
Môj muž najskôr ani nechcel ochutnať, no keď si dal prvý kúsok zahlásil “ Čo si to prepánajána urobila s tou hroznou zeleninou“?.
A naozaj je to tak, takto pripravená mrkva je u nás omnoho populárnejšia ako tučné hranolky.
Aj deti ju milujú!
Potrebujeme:
600 g mrkvy
2 lyžice hustého bieleho jogurtu
Vetvička tymiánu – alebo sušený tymián
1 strúčik pretlačeného cesnaku
1/2 lyžičky mletej papriky
1/2 lyžičky soli
Šťava z polovice citróna
Štipka chilly
Olivový olej
Voliteľné:
Koreniny podľa vašej chuti
Postup:
Mrkvu očistíme a nakrájame na hranolčeky.
Jogurt zmiešame s tymianom, cesnakom.
Zmiešame aj so všetkými ostatnými surovinami okrem oleja.
Pripravíme plech ľahko potretý olejom alebo vystlaný papierom na pečenie.
Ja zvyknem potierať aj papier trochou oleja.
Mrkvu zmiešame s ochuteným jogurtom a poriadne premiešame.
Pečieme na 200 stupňoch.
Pečieme cca 35-45 minút, do zlatej farby a do mäkka.
Medzitým asi po 15 minútach mrkvu premiešame.
Za túto dobu sa jogurt už vsiakne.
Nakoniec pokvapkáme olivovým olejom.
Na tanieri môžeme ešte posypať čerstvou petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)