Výborný tip, ako pripraviť kuracie rezne inak, ešte chutnejšie, ako ste zvyknutí!
Potrebujeme:
2 kuracie prsia
1 vajce
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžica vody
1 lyžička sušeného cesnaku
1/2 lyžice soli
1/2 lyžičky čierneho korenia
2 šálky najemno nastrúhaného syra (ideálne parmezánu)
4 polievkové lyžice masla
2 polievkové lyžice olivového oleja
Prílohy (voliteľné):
Varené/pečené zemiaky
Zemiaková kaša
Hranolky
Ryža
Grilovaná zelenina
Šalát z čerstvej zeleniny
Postup:
Prekrojte každé mäso na polovicu.
V plytkej miske rozšľahajte vajcia s vodou.
Pridajte cesnak, soľ, korenie a šľahačku.
Do samostatnej misky nasypte syr a každý kúsok mäska obaľte najskôr vo vaječnej zmesi.
Nechajte vajcia odkvapkať a následne obalíme v syrovej zmesi.
Jemne zatlačte, potom otočte a zopakujte na druhej strane.
Vytraste prebytok syra.
Opakujte tento postup aj s ostatnými kusmi.
Dajte maslo a olej do veľkej panvice a nechajte rozpustiť.
Umiestnite kuracie mäso do horúceho tuku, kým syrová nie je na jednej strane hnedastá, aby sa syrová zmes prilepila k povrchu mäska (približne 3 minúty).
Ľahko zatlačte špachtľou a potom otočte a znova opečte z druhej strany, až kým nie je zapečené aj z druhej strany.