10 x menej kalórií a množstvo možností, ako si túto dobrotu vychutnať. My jednodznačne odporúčame opražiť na masle a pridať petržlenovú vňať. Môžete ich podávať aj tvarohom, alebo vašimi obľúbenými prísadami.
Potrebujeme:
2 šálky mozzarelly strúhanej (mozzarella musí byť čo najsuchšia a mala by mať čo najmenší obsah tuku, inak sa budú knedličky rozpadať)
3 žĺtky
1 lyžičku granulovaného cesnaku
Na opečenie:
1 lyžicu masla, trochu oleja a petržlenovú vňať
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Syr zmiešame so žĺtkami a cesnakom. Necháme roztaviť v mikrovlnke (30 sekúnd) alebo vo vodnom kúpeli.
Rozdelíme na 4 rovnaké časti a na 10 minút vložíme do mrazničky, aby hmota stuhla.
Potom z cesta ušúľame 4 prúžky s dĺžkou približne 30-35 cm.
Teraz prúžky nakrájame na jednotlivé knedličky. Pre krajší efekt môžeme jednotlivé kúsky pritlačiť vidličkou a vytvoriť tak typický vzor na povrchu.
Vo väčšom hrnci necháme zovrieť 2 l osolenej vody a potom vložíme knedličky. Varíme 2-3 minúty, alebo kým samé nevyplávajú na povrch.
Na panvici zahrejeme 1 lyžicu masla a trochu olivového, alebo obyčajného rastlinného oleja. Knedličky opekáme na rozpálenom tuku dozlatista (1-2 minúty).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: ripost