Želatínu zmiešam s kondenzovaným mliekom: Za chvíľu mám na stole dezert nadýchaný ako obláčik!

Doslova sa rozplýva v ústach.
[mashshare]

Ak vaše deti milujú marshmallows, máme pre vás recept, ktorým ich určite potešíte.

 

 

Vďaka nemu im pripravíte dezert, ktorý pripomína ich obľúbenú sladkosť.

Doslova sa rozplýva v ústach.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postupujte podľa tohto receptu z portálu pysznosci.

Chuť marshmallow je každému z nás dobre známa a deti ich milujú.

 

 

Vyskúšajte domácu verziu tejto pochúťky a pripravte tento lahodný dezert.

Použité sú jednoduché a ľahko dostupné produkty, takže tento druh sladkostí zvládne pripraviť aj neskúsený kuchár.

 

 

Tým sa však dobré správy nekončia, pretože lahodný dezert si nevyžaduje ani použitie rúry.

Jednoduchšie a rýchlejšie to už ani nemôže byť.

Rýchly dezert a la marshmallow

 

 

Za chvíľu sa dozviete osvedčený a naozaj veľmi jednoduchý recept na dezert na spôsob marshmallow.

Ako sa ukázalo, na prípravu peny podobnej týmto nadýchaným sladkostiam, stačí skombinovať kondenzované mlieko a želé.

 

 

Obe zložky sa navzájom dokonale prelínajú a vytvárajú harmonický celok.

Dokonalým doplnkom tohto dua je čokoládová poleva, ktorá dodá dezertu ďalšiu chuť.

Potrebujeme:

300 ml nesladeného kondenzovaného mlieka

 

 

1 balíček práškovej želatíny

150 ml vriacej vody

čokoládovú polevu

sušienky

 

 

Spôsob prípravy:

Do misky najskôr nasypeme želatínu v prášku, potom zalejeme vriacou vodou a dôkladne premiešame metličkou.

 

 

Je dôležité, aby sa suroviny dôkladne spojili.

Pripravené želé nechajte úplne vychladnúť a pokračujte v príprave pridaním kondenzovaného mlieka.

Produkt nalejte do misky a pomocou mixéra ho vyšľahajte na jemnú penu.

 

 

Po chvíli začnite malým prúdom pridávať vychladnuté želé.

Pripravenú zmes môžete naliať priamo do pekáča a dať do chladničky, kým nestuhne.

 

 

Môžete použiť aj druhú možnosť a použiť obyčajné sušienky na vytvorenie krehkého základu.

Dezert so sušienkovým základom je tiež potrebné umiestniť do chladničky.

Doba chladenia je cca 4 hodiny.

Nakoniec dobre vychladený dezert ozdobíme čokoládovou polevou a je hotový.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes