Kysnuté palacinkové cesto má ešte jemnejšiu textúru ako to tradičné.
Je síce hustejšie a smaženie trvá dlhšie, ale výsledok stojí za to.
Tento recept je tak vynikajúci, že ho určite budete robiť pravideľne.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Neváhajte experimentovať s náplňami a nápadmi na servírovanie.
Potrebujeme:
250 g hladkej múky
5 dl mlieka
15 g droždia
2 vajcia
1 ČL cukru
štipku soli
olej
Voliteľné:
Džem
Tvaroh
Lekvár
Nutella
Kyslá smotana
Šľahačka
Česrtvé ovocie
Postup:
Rozmrvené droždie dajte do 1 dl mlieka a rozmiešajte.
Vajcia si rozdeľte na žĺtky a bielky.
Bielky vyšľahajte so štipkou soli na hustý sneh.
Do žĺtkov vmiešajte droždie v mlieku.
Potom pridávajte zvyšok mlieka striedavo s múkou.
Nakoniec jemne primiešajte sneh z bielkov.
Nechajte stáť 15 minút.
Na panvici si zohrejte olej.
Cesto si rozdeľte na časti.
Tenké palacinky opekajte z oboch strán asi 2 minúty, kým nemajú peknú zlatohnedú farbu.
Prajeme dobrú chuť!