Dietológ radí, čo robiť so zemiakmi, aby boli zdravšie.
Vďaka tejto jednoduchej a účinnej metóde nepriberiete a navyše sa budete zdravo stravovať.
Zistite, ako to funguje a použite ho zakaždým pri príprave večere pre celú rodinu.
Portál smakosze prezradil čo robiť, aby boli zemiaky ešte zdravšie.
Táto jednoduchá metóda vám zabráni priberať na váhe jedením zemiakov a nebudete musieť obmedzovať túto obľúbenú ingredienciu vo svojom jedálničku.
Najdôležitejšie je, že metóda je účinná a vedecky opodstatnená.
Spoznajte ju a zistite, prečo je účinná.
Získate veľa.
Zemiaky vychlaďte v chladničke
Dietológ Bartek Kulczyński odhalil spôsob, ako urobiť sacharidové produkty zdravšími a menej tučnými.
Takýmito produktmi sú zemiaky.
Podľa odborníka by sa mali jesť vychladené, a nie ako sa bežne robia, teda teplé.
Aby ste to urobili, po varení ich vložte do chladničky.
Potom budú určite zdravšie a menej tučné.
Aké sú výhody chladenia zemiakov?
Chladenie zemiakov zabraňuje tomu, aby sa škrob v nich obsiahnutý po strávení premenil na glukózu.
Preto neexistuje žiadna možnosť vysokých skokov glukózy v krvi.
V chladených zemiakoch sa škrob premení na rezistentný škrob.
Rezistentný škrob je typ škrobu, ktorý je odolný voči pôsobeniu tráviacich enzýmov nachádzajúcich sa v našom tráviacom systéme.
V dôsledku toho sa takýto škrob nestrávi, a preto sa nevytvorí čistá glukóza, ktorá by potom, bez toho, aby sa dostala do krvného obehu, mohla zvýšiť hladinu cukru v krvi – vysvetľuje podrobne Kulczyński.
Dôležité je, že túto metódu môžete použiť nielen na zemiaky.
Metóda bude fungovať aj pre cestoviny, krúpy a ryžu, čo sú tiež sacharidové produkty.
Vyskúšajte a produkty z tejto skupiny budú určite zdravšie.
Veľa šťastia!