Skvelý a najmä rýchly a praktický tip na obed. Vyskúšajte churmkavé fašírky z rúry!
Potrebujeme:
500 g bravčového mäsa (hovädzie,bravčové, alebo zmes oboch)
100 g chleba + mlieko na namáčanie
2 strúčiky cesnaku
1 veľkú cibuľu
1 veľkú paradajku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
4 lyžice kyslej smotany alebo majonézy
2 lyžice kečupu
100 g syra nakrájaného na plátky
Soľ a čierne mleté e korenie
Postup:
Mäso zmiešame s vajíčkami, pretlačeným cesnakom, polovicou cibule nakrájanou nadrobno (zvyšnú nakrájame na plátky) a chlebom, ktorý sme si namočili v mlieku. Ochutíme soľou, korením a všetko spolu premiešame.
Dôkladne prehnetieme a z mäsa tvarujeme mokrými rukami jednotlivé fašírky, ktoré na plechu vystlanom papierom na pečenie roztlačíme na hrubšie placky.
Placky potrieme kečupom, smotanou, na každú uložíme plátok cibule, plátok paradajky a syra. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk