Pripravte si extra chutné zapekané rezne so šampiňónmi a syrom.
Výborné jedlo aj na slávnostný stôl a príprava je veľmi jednoduchá.
Oživte svoj jedálniček a vyskúšajte miesto rezňov v trojobale túto pochúťku.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Recept sme našli na youtube kanáli Zrób to Smacznie.
Potrebujeme:
bravčové rezne (karé,krkovička,stehno)
soľ
korenie podľa chuti
hladkú múku
rastlinný olej
čerstvé šampiňóny
1 cibuľu
kečup + majonézu
tvrdý syr
Postup:
Ak máme mäso vcelku, najskôr si ho nakrájame na plátky.
Bravčové plátky si naklepeme cez potravinársku fóliu tĺčikom na mäso.
Osolíme a posypeme koreninami podľa chuti.
Potom si ich obalíme z oboch strán v múke.
Sprudka opečieme z jednej, aj z druhej strany na rozhorúčenom oleji.
Cibuľu si očistíme.
Nakrájame na prúžky.
Očistené šampiňóny si nakrájame na menšie kúsky.
Všetko spolu orestujeme do mäkka na rastlinnom oleji.
Môžeme osoliť a okoreniť podľa chuti.
Na plech pokrytý papierom na pečenie si vedľa seba uložíme opečené plátky mäsa.
Na ne navrstvíme omáčku, ktorú si vymiešame z rovnakého dielu kečupu a majonézy.
Na každý plát mäsa navrstvíme zmes šampiňónov a cibule.
Potom všetko zasypeme vrstvou strúhaného syra.
Vložíme do predhriatej rúry.
Dáme zapiecť pri teplote 160 °C na 30 minút.
Hotovo.
Môžeme servírovať napríklad s mladými zemiakmi na masle s petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!