Šťavnaté a dobre pripravené mäso je snom každého hostiteľa.
Keď vyskúšate tento recept, je tu veľká šanca, že sa stane vašim obľúbeným jedlom.
Tieto rolky z portálu haps som pripravoval viackrát na nedeľný obed a všetci boli nadšení.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Bravčové karé je veľmi univerzálne mäso a na našich stoloch sa najčastejšie servíruje len v jednej forme.
Pripravujú sa z neho bravčové rezne a tie sú typickou nedeľnou pochúťkou.
Servírujú sa so zemiakmi a šalátom a každý si pochvaľuje šťavnatosť a chuť mäsa.
Ak však chcete, aby vás rodina nosila na rukách, určite vyskúšajte tento recept.
Ponúkame vám lahodnú dobrotu, ktorej nik neodolá.
Rolky z bravčového karé sa stanú vašim vyhláseným jedlom a prekonajú tradičný rezeň.
Vložte do nich hubovo-cibuľovú plnku a zožnete slová chvály.
Na bravčové rolky potrebujeme:
6 plátkov bravčového karé
400 g šampiňónov
cibuľu
300 ml hubového vývaru
pár lístkov čerstvej bazalky
6 plátkov syra
200 g strúhaného syra
1 PL sladkej papriky
1/2 ČL mletej pikantnej papriky
1 ČL granulovaného cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
rastlinný olej na vysmážanie
Postup:
Plátky bravčového karé jemne vyklepeme tak, aby mali rovnakú hrúbku.
V miske zmiešame pikantnú a sladkú papriku s cesnakom, soľou a korením.
Touto zmesou posypeme mäso a rovnomerne votrieme.
Cibuľu o šúpeme a nakrájame.
Šampiňóny umyjeme a nakrájame na plátky.
Potom na panvici zohrejeme olej.
Pridáme nakrájanú cibuľu a osmažíme do zlatista.
Po chvíľke pridáme šampiňóny a pár minút smažíme dozlatista.
Na pripravené plátky mäsa poukladáme plátky syra a smaženú cibuľu so šampiňónmi.
Všetko zrolujeme do rolky a upevníme špáradlami, aby sa nám rolky neotvorili.
Pripravené rolky vložíme do zapekacej formy a zalejeme hubovým vývarom.
Formu vložíme do rúry vyhriatej na 190°C a pečieme 45 minút.
Po uplynutí doby mäso vyberieme a posypeme strúhaným syrom.
Potom rolky vložíme späť do rúry zapiecť.
Hotové rolky servírujeme posypané čerstvou bazalkou.
Prajeme vám dobrú chuť!