Toto bravčové karé podávam vždy v nedeľu: Moja svokra vyhlásila, že lepšie mäso v živote nejedla!

Keď vyskúšate tento recept, je tu veľká šanca, že sa stane vašim obľúbeným jedlom.
[mashshare]

Šťavnaté a dobre pripravené mäso je snom každého hostiteľa.

 

 

Keď vyskúšate tento recept, je tu veľká šanca, že sa stane vašim obľúbeným jedlom.

Tieto rolky z portálu haps som pripravoval viackrát na nedeľný obed a všetci boli nadšení.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Bravčové karé je veľmi univerzálne mäso a na našich stoloch sa najčastejšie servíruje len v jednej forme.

Pripravujú sa z neho bravčové rezne a tie sú typickou nedeľnou pochúťkou.

 

 

Servírujú sa so zemiakmi a šalátom a každý si pochvaľuje šťavnatosť a chuť mäsa.

Ak však chcete, aby vás rodina nosila na rukách, určite vyskúšajte tento recept.

Ponúkame vám lahodnú dobrotu, ktorej nik neodolá.

Rolky z bravčového karé sa stanú vašim vyhláseným jedlom a prekonajú tradičný rezeň.

Vložte do nich hubovo-cibuľovú plnku a zožnete slová chvály.

Na bravčové rolky potrebujeme:

6 plátkov bravčového karé

 

 

400 g šampiňónov

cibuľu

300 ml hubového vývaru

pár lístkov čerstvej bazalky

6 plátkov syra

200 g strúhaného syra

1 PL sladkej papriky

1/2 ČL mletej pikantnej papriky

1 ČL granulovaného cesnaku

soľ

mleté čierne korenie

rastlinný olej na vysmážanie

Postup:

Plátky bravčového karé jemne vyklepeme tak, aby mali rovnakú hrúbku.

V miske zmiešame pikantnú a sladkú papriku s cesnakom, soľou a korením.

Touto zmesou posypeme mäso a rovnomerne votrieme.

 

 

Cibuľu o šúpeme a nakrájame.

Šampiňóny umyjeme a nakrájame na plátky.

Potom na panvici zohrejeme olej.

Pridáme nakrájanú cibuľu a osmažíme do zlatista.

Po chvíľke pridáme šampiňóny a pár minút smažíme dozlatista.

Na pripravené plátky mäsa poukladáme plátky syra a smaženú cibuľu so šampiňónmi.

 

 

Všetko zrolujeme do rolky a upevníme špáradlami, aby sa nám rolky neotvorili.

Pripravené rolky vložíme do zapekacej formy a zalejeme hubovým vývarom.

Formu vložíme do rúry vyhriatej na 190°C a pečieme 45 minút.

Po uplynutí doby mäso vyberieme a posypeme strúhaným syrom.

Potom rolky vložíme späť do rúry zapiecť.

Hotové rolky servírujeme posypané čerstvou bazalkou.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes