Vynikajúci dezert na roládu, ktorá vás očarí už na prvý pohľad. Nitko vám neuverí, že ste ju nekúpili v cukrárni.
Vďaka kanálu Výdatné jedlo sa naučíte aj geniálny trik, ako roládu ozdobiť pomocou bublinkovej fólie.
Roláda je nepečená, rýchla, ale zaručene tromfne aj pečené dezerty.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Zdobenie dezertov pomocou bublinkovej fólie je zábavný a jednoduchý spôsob, ako dodať vašim dezertom jedinečný a elegantný vzhľad.
Potrebujeme:
300 g sušienok
120 g rozpusteného masla
3 lyžice Nutelly
70 g syra ricotta (môžete nahradiť mascarpone alebo jemným tvarohom)
30 g práškového cukru
70 ml smotany na šľahanie
30 g kokosovej múky
2 banány
80 g bielej čokolády
80 g mliečnej čokolády
Bublinkový obal (bublinková fólia)
Postup:
Rozdrvte sušienky a jemne ich rozmixujte tyčovým mixérom.
Pridajte rozpustené maslo, premiešajte, pridajte Nutellu a dobre premiešajte.
Na potravinársku fóliu rozložte zmes, prikryte ďalšou fóliou a vyvaľkajte na tenký plát.
V mise zmiešajte syr ricotta a práškový cukor do hladka.
Pridajte smotanu na šľahanie a vyšľahajte.
Zjemna vmiešajte kokosovú múku a natrieme rovnomerne na vyvaľkaný plát sušienok.
Na plát položte dva banány a zrolujte pomocou fólie.
Roládu vložte do chladničky na 30 minút. Roztopte biele a mliečne čokolády.
Obe roztopené čokolády vlejte do vreciek na zdobenie.
Pripravte bublinkovú fóliu a striedavo na ňu striekajte čokolády, jemne rozotierajte lyžicou.
Roládu vyberte z fólie a na jej povrch prikladáte bublinkovú fóliu s čokoládou.
Vložte späť do chladničky na 30 minút.
Vyberte roládu z chladničky, opatrne stiahnite bublinkovú fóliu a roládu môžete servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)