Konečne som našla RECEPT na dokonalú domácu zmrzlinu: Iba 3 ingrediencie, žiadne vajcia a chutí presne, ako keď sme boli deti!

Pripravte si pochúťku ako lusk, zmrzlina z čias bývalého režimu.
[mashshare]

Ideálny recept na domácu zmrzlinu ako za starých čias. Inšpiráciu na túto starodávnu dobrotu sme našli u mani Miládky a keď ju vyskúšate, buďte si istí, že ju budete robiť celé leto.

 

Príprava vám nezaberie veľa času.

Potrebujete len 3 suroviny a keďže si ju hravo pripravíte sami doma, môžete si ju dopriať kedykoľvek.

Poznámka:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Ak nechcete zmrzlinu dávať medzi sušienky, môžete si ju prirpaviť len ako čistý krém.

V takom prípade vám postačia len dve prísady.

Ľadová pochúťka z bývalého režimu

Zmrzlina sa za čias socializmu predávala sa v stánkoch, obchodoch a kaviarňach po celej krajine. To z nej robilo obľúbenú pochúťku pre ľudí všetkých vekových kategórií a sociálnych vrstiev.

Ruská zmrzlina bola známa svojou vysokou kvalitou. Vyrábala sa z mlieka, smotany a cukru a často obsahovala aj orechy, ovocie a čokoládu. To z nej robilo chutnú a sýtu pochúťku, ktorú si ľudia vychutnávali.

 

 

Zmrzlina bola v Sovietskom zväze vnímaná ako symbol radosti a zábavy. Často sa jedla s rodinou a priateľmi na prechádzkach v parku, na festivaloch a iných spoločenských udalostiach. To z nej robilo dôležitú súčasť sovietskej kultúry.

Na zmrzlinu potrebujeme:

Formu s rozmerom 23 x 25 cm

500 ml šľahačkovej smotany

370 g kondenzovaného mlieka

Cukrárske oblátky alebo maslové sušienky

Voliteľné:

Orechy

kandizované ovocie

Čerstvé ovocie

Postup:

Na prípravu je najlepšie použiť dobre vychaldené prísady aj šľahač a misku.

 

 

Ja to robím tak, že metličky od šľahača, misku a salko aj šľahačku dávam na 15 minút do mrazáka pred prípravou.

Šľahačku si vyšľahajte mixérom až kým nezhustne.

 

 

Kondenzované mlieko potom postupne pridávajte k šľahačke.

Pokračujte v šľahaní až kým sa obe suroviny nespoja.

 

 

Vzniknutú hmotu vložte do mrazničky na 2 hodiny.

Potom ju vytiahnite.

Znovu vyšľahajte mixérom.

 

 

Na dno formy naukladajte vrstvu sušienok.

A po celom povrchu rovnomerne navrstvite krém.

 

 

Potom prikryte ďalšou vrstvou sušienok.

Zmrzlinu vložte do mrazničky cez noc.

 

 

Nakrájajte na kúsky a podávajte.

Prajeme dobrú chuť! 

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes