Tento super jemný tvarohový koláč s broskyňami budete odteraz pripravovať pravidelne, jeho názov „deň a noc“ pochádza z dvoch farieb, ktoré v dezerte dominujú.
Z tvarohu, kakaa a broskýň pripravíte fantasticky nadýchaný koláčik, ktorý sa vám bude rozplývať v ústach.
Výnimočný recept na nadýchaný broskyňový koláč z youtube kanála Przepisy są łatwe.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
200 g masla
100 g kryštálového cukru
2 žĺtky
1 vajce
380 g hladkej múky
2 ČL prášku do pečiva
2 ČL kakaa
50 g masla
100 g kryštálového cukru
pomarančovú esenciu
6 žĺtkov
1 kg jemného tvarohu alebo smotanového syra
50 g kukuričného škrobu (alebo pudingu)
8 bielkov
240 g konzervovaných broskýň
Postup:
Do hlbokej misky pridáme zmäknuté maslo.
Nasypeme cukor. Mixérom vyšľaháme.
Pridáme žĺtky, vajíčko a prešľaháme.
Do misky s múkou pridáme prášok do pečiva, kakao a lyžicou zmiešame.
Múčnu zmes presypeme na 2-3 krát do misky s maslovou zmesou a špachtľou premiešame.
Rukou vymiesime hladké cesto.
Cesto rozdelíme na dve nerovnaké časti.
Do misky pridáme maslo, cukor a pomarančovú esenciu.
Mixérom vyšľaháme. Pridáme žĺtky a chvíľku prešľaháme.
Potom počas šľahania postupne po lyžiciach pridávame smotanový syr.
Potom do krému pridáme škrob a vyšľaháme.
V samostatnej miske vyšľaháme z bielkov sneh.
Penu pridáme do smotanového krému a jemne metličkou vmiešame.
Ďalej pridáme na kocky nakrájané broskyne a premiešame.
Z väčšej časti kakaového cesta odlúpime malé časti a naukladáme do formy (25 x 40 cm) vystlanej papierom na pečenie.
Nalejeme krém a rovnomerne zarovnáme.
Na vrch naukladáme kúsky kakaového cesta.
Formu vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 50 minút pri teplote 180°C.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: