Nadýchaná a vzdušná kávová bábovka, ktorej prípravu zvládne aj úplný začiatočník.
Jej chuť je tak neodolateľná a lahodná, že si oblížete všetky prsty.
Nenáročný recept na dokonalú bábovku z youtube kanála Sweet Sorcery by Elena.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na cesto:
1 šálku kryštálového cukru (180 g)
4 veľké vajcia
1 šálku rastlinného oleja (190 g)
1 šálku vody (200 ml)
2,5 šálky hladkej múky (350 g)
2 PL kukuričného škrobu (40 g)
10 g prášku do pečiva (1/2 PL)
10 g vanilkového prášku (1/2 PL)
3 PL kakaa (45 g)
Na zaliatie:
2 ČL instantnej kávy (2,5 g)
2 PL kryštálového cukru (40 g)
1/2 šálky horúcej vody (100 ml)
2 šálky mlieka (400 ml)
Ďalej:
100 g rozpustenej mliečnej čokolády
Nesolené arašidy
Postup:
Do misky nasypeme cukor a pridáme vajcia.
Mixérom dobre premiešame.
Nalejeme olej a vodu a metličkou premiešame.
Do zmesi preosejeme múku so škrobom, práškom do pečiva, vanilkovým cukrom a kakaom.
Metličkou dôkladne vymiešame.
Zapekaciu formu dôkladne vymastíme maslom. Nalejeme cesto.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 30 minút pri teplote 170°C.
Kým sa bábovka pečie, pripravíme si kávovú polevu:
Klasicky si prirpavíe kávu: do nádoby naspyeme kávu, cukor a zalejeme horúcou vodou.
Miešame, kým sa káva a cukor nerozpustí. Nakoniec pridáme mlieko a zamiešame.
Na tvrdej podložke nasekáme arašidy. Po upečení polejeme bábovku kávovou zmesou.
Hneď ako káva vsiakne, vyberieme bábovku z formy.
Vrch polejeme rozpustenou čokoládo a posypeme arašidmi.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: