Výborný recept, ktorý mi poslala kamarátka mailom – minulý rok som ho skúsila prvýkrát s našimi domácimi jahodami.
Dezert mal obrovský úspech.
Veľmi chutí deťom aj manželovi.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 nízkotučné tvarohy vo vaničke
Práškový cukor podľa chuti
1 smotana na šľahanie
Jahody (môžete dať menej alebo viac, je to na vás)
Postup:
Do misy nalejeme smotanu na šľahanie a šľaháme kým nezhustne.
Pridáme tvarohy a cukor a šľaháme ďalej.
Krémy teraz len navrstvíme striedavo do misy s rozmixovanými alebo pokrájanými jahodami.
Podľa chuti pridáme napríklad aj piškóty, alebo iné dobroty podľa chuti.
U nás doma ide o najobľúbenejší letný mls.
Prípadne môžete pribináčik skladovať v chladničke v uzavretej dóze.
Tipy:
Pre extra krémovú chuť môžete použiť plnotučnú smotanu na šľahanie.
Pribináčik môžete ochutiť aj inak ako vanilkovým cukrom.
Môžete pridať napríklad kakao, roztopenú čokoládu, ovocie, oriešky, kokos, atď.
Ak chcete, aby bol pribináčik tuhší, môžete doň pridať 1 balíček stužovača šľahačky.
Hotový pribináčik skladujte v chladničke a spotrebujte do 3 dní.
Diétny pribináčik!
Pri tradičnom pribináčku sa dá trošku pohrať a vytvoriť aj dietnejšiu verziu. Tu sú dva spôsoby:
Potrebujeme:
250 g nízkotučného tvarohu (odstredeného)
150 g gréckeho jogurtu (10%)
1 lyžička medu (alebo iné sladidlo podľa chuti)
1 lyžička citrónovej šťavy
Ovocie podľa chuti (maliny, jahody, čučoriedky, broskyňa, …)
Postup:
Tvaroh s jogurtom vymiešajte dohladka. Pridajte med/sladidlo a citrónovú šťavu pre chuť.
Jemne nakrájajte ovocie a vmiešajte do pribináčku.
Hotovo!
Proteínový pribináčik
Potrebujeme:
150 g nízkotučného tvarohu (odstredeného)
150 ml nízkotučného mlieka
1 odmerka proteínového prášku ( vanilkový alebo neutrálna chuť)
Škorica alebo iné korenie podľa chuti
Postup:
Všetky ingrediencie spolu vymiešajte dohladka. Môžete posypať škoricou alebo iným dochucovadlom.
Pre hustejšiu konzistenciu môžete pridať lyžičku chia semiačok.
Tipy:
Na osladenie môžete použiť umelé sladidlá ako stévia alebo erytritol.
Ovocie vyberajte s nízkym obsahom cukru (maliny, jahody, ríbezle).
Ak použijete proteín s príchuťou (čokoláda, kokos), nemusíte už ničím dosladzovať.
Na ozdobu môžete použiť lístok mäty alebo nastrúhanú horkú čokoládu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
recept nám poslala Majka C.