Tento bleskový nepečený koláč sa skladá doslova len z niekoľkých ingrediencií a zaberie vám len pár minút času.
Je to skvelý dezert pre zaneprázdnených ľudí, ktorého chuť je sa hravo vyrovná aj drahým dezertom z vašej obľúbenej cukrárne.
Formu stačí vyložiť piškótami, potom uvariť jednoduchý krém a prikryť ním piškóty vo forme.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Piškóty sú podľa portálu smakosze rovnako ako sušienky alebo oplátky, obľúbeným základom rýchlych nepečených dezertov, pri ktorých sa nechceme zdržiavať prípravou cesta.
Ak k tomu základu navyše pridáme jednoduchý pudingový krém, výsledkom je naozaj vynikajúci nepečený dezert.
Jeho príprava zaberie len pár minút a potom ho už len stačí odložiť do chladničky, v ktorej získa požadovanú konzistenciu.
Základom pudingového krému v tomto recepte je obyčajný kukuričný škrob, ktorý však môžeme nahradiť bežným pudingovým práškom v obľúbenej príchuti. Ak sa ale rozhodnete siahnúť po tejto alternatíve, nezabudnite do výsledného krému pridať maslo pre jemnejšiu a plnšiu chuť.
Do krému môžeme pridať aj ďalšie suroviny, napríklad ovocie, nasekané orechy alebo iné prísady.
Ak vám ostane pár piškót bokom, môžete ich rozdrviť v mixéri a použiť ich na posypanie dezertu.
Výsledný dezert môžeme tiež posypať kakaom, strúhanou čokoládou alebo posypať strúhaným kokosom.
Na prípravu pudingového dezertu potrebujeme:
1 balenie dlhých piškót
1,5 l mlieka
1/2 šálky kryštálového cukru
200 ml smotany na šľahanie
90 g kukuričného škrobu
1 ČL vanilkovej esencie
150 g horkej čokolády
2 PL kakaa
1 žĺtok
rastlinný olej
Voliteľné:
Kúsky ovocia alebo piškót do krému
Kakao na posypanie
Čokoládová poleva na preliatie dezertu
Na ozdobu:
Mäta
Postup:
Na prípravu krému si nachystáme liter mlieka.
Do zvyšného mlieka namočíme piškóty a necháme odkvapkať (nevytláčame).
Piškóty vložíme do formy vystlanej papierom na pečenie a boky formy vymastíme olejom.
Do hrnca pridáme žĺtok. Pridáme vanilkovú esenciu, cukor, smotanu a miešame, kým nezmiznú hrudky.
Pridáme škrob a znova premiešame.
Nakoniec nalejeme mlieko a všetko spolu zmiešame.
Hrniec položíme na sporák a na nízkom ohreve zahrievame, kým zmes nezačne hustnúť.
Pridáme rozdrvenú čokoládu a miešame, kým nevznikne jednotný hustý krém.
Pudingový krém nalejeme na piškóty a dôkladne uhladíme.
Po miernom vychladnutí koláč prikryjeme fóliou, aby pod ňou nebol žiadny vzduch.
Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom formu vložíme aspoň na dve hodiny do chladničky.
Pred servírovaním posypeme kakaom alebo rozmixovanými piškótami.
Prajeme vám dobrú chuť!