Do formy uložím dlhé piškóty a zalejem ich touto zmesou: Tento koláčik by som mohla jesť stále, pripravený je behom chvíle!

Tento rýchly koláčik si okamžite získal naše srdcia. Zakaždým môže chutiť inak, je to len na vás.
[mashshare]

Tento bleskový nepečený koláč sa skladá doslova len z niekoľkých ingrediencií a zaberie vám len pár minút času.

 

 

Je to skvelý dezert pre zaneprázdnených ľudí, ktorého chuť je sa hravo vyrovná aj drahým dezertom z vašej obľúbenej cukrárne.

Formu stačí vyložiť piškótami, potom uvariť jednoduchý krém a prikryť ním piškóty vo forme.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Piškóty sú podľa portálu smakosze rovnako ako sušienky alebo oplátky, obľúbeným základom rýchlych nepečených dezertov, pri ktorých sa nechceme zdržiavať prípravou cesta.

Ak k tomu základu navyše pridáme jednoduchý pudingový krém, výsledkom je naozaj vynikajúci nepečený dezert.

 

 

Jeho príprava zaberie len pár minút a potom ho už len stačí odložiť do chladničky, v ktorej získa požadovanú konzistenciu.

Základom pudingového krému v tomto recepte je obyčajný kukuričný škrob, ktorý však môžeme nahradiť bežným pudingovým práškom v obľúbenej príchuti. Ak sa ale rozhodnete siahnúť po tejto alternatíve, nezabudnite do výsledného krému pridať maslo pre jemnejšiu a plnšiu chuť.

Do krému môžeme pridať aj ďalšie suroviny, napríklad ovocie, nasekané orechy alebo iné prísady.

Ak vám ostane pár piškót bokom, môžete ich rozdrviť v mixéri a použiť ich na posypanie dezertu.

 

 

Výsledný dezert môžeme tiež posypať kakaom, strúhanou čokoládou alebo posypať strúhaným kokosom.

Na prípravu pudingového dezertu potrebujeme:

1 balenie dlhých piškót

1,5 l mlieka

1/2 šálky kryštálového cukru

200 ml smotany na šľahanie

90 g kukuričného škrobu

1 ČL vanilkovej esencie

150 g horkej čokolády

2 PL kakaa

1 žĺtok

rastlinný olej

Voliteľné:

Kúsky ovocia alebo piškót do krému

Kakao na posypanie

Čokoládová poleva na preliatie dezertu

Na ozdobu:

Mäta

Postup:

 

Na prípravu krému si nachystáme liter mlieka.

Do zvyšného mlieka namočíme piškóty a necháme odkvapkať (nevytláčame).

Piškóty vložíme do formy vystlanej papierom na pečenie a boky formy vymastíme olejom.

Do hrnca pridáme žĺtok. Pridáme vanilkovú esenciu, cukor, smotanu a miešame, kým nezmiznú hrudky.

Pridáme škrob a znova premiešame.

Nakoniec nalejeme mlieko a všetko spolu zmiešame.

Hrniec položíme na sporák a na nízkom ohreve zahrievame, kým zmes nezačne hustnúť.

Pridáme rozdrvenú čokoládu a miešame, kým nevznikne jednotný hustý krém.

 

 

Pudingový krém nalejeme na piškóty a dôkladne uhladíme.

Po miernom vychladnutí koláč prikryjeme fóliou, aby pod ňou nebol žiadny vzduch.

Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom formu vložíme aspoň na dve hodiny do chladničky.

Pred servírovaním posypeme kakaom alebo rozmixovanými piškótami.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes