Veľmi šťavnatý „Granko“ koláčik: Stačí len upiecť a preliať polevou, chuť je bezkonkurenčná!

Tento koláčik je veľmi rýchly a fantasticky chutný. Odporúčam skutočne každému, je luxusný!
[mashshare]

Tento koláčik je veľmi rýchly a fantasticky chutný. Odporúčam skutočne každému, je luxusný!

 

 

Hľadáte recept na jednoduchý a chutný dezert, ktorý zvládne aj začiatočník? Potom je tento recept na šťavnatý granko koláčik presne pre vás!

Tento koláčik je vyrobený z bežne dostupných surovín a jeho príprava vám zaberie len pár minút. Výsledok je však úžasný – lahodný, nadýchaný a šťavnatý koláčik, ktorý si zamiluje celá rodina.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Cesto:

5 vajec

1 hrnček kryštálového cukru

1 hrnček polohrubej múky

1/2 hrnčeka Granka

1/2 hrnčeka kakaa

1 hrnček oleja

1 bal. prášku do pečiva

Na poliatie:

 

 

1/2 hrnčeka osladenej uvarenej kávy – rozpustnej (môžete použiť aj kapučíno)

Poleva:

250 ml smotany na šľahanieň

200 g čokolády na varenie

Na potretie:

Jahodový, ríbezľový, malinový alebo iný podľa chuti

Postup:

Urobíme si jednoduché cesto – stačí, ak v mise rozšľaháme vajcia, pridáme cukor, múku, Granko, kakao, olej a prášok do pečiva.

 

 

Všetko spolu na najnižších otáčkach prešľaháme šľahačom.

Pripravíme si menší plech s vyššími okrajmi a vystelieme ho papierom na pečenie.

Na plech vylejeme cesto tak, aby bolo rovnomerne rozotreté.

Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 ° C, na 20-30 minút.

 

 

Či je zákusok dostatočne prepečený zistíte pomocou špáradla.

Uvaríme kávu, alebo kapučíno a keď vyberieme upečené cesto, tak ho pokvapkáme teplou kávou – využijeme celú kávu.

Následne potrieme povrch koláčika džemom.

Nakoniec prichádza na rad čoko-smotanová poleva.

 

 

V kastróliku si rozpustíme čokoládu v smotane na šľahanie a za stáleho miešania necháme chvíľu povariť.

Potom len natrieme na vrch koláčika.

Uhladíme a takto pripravený koláčik necháme poriadne vychladiť.

Odporúčam nechať vychladiť na noc, ráno bude koláčik ešte lepší a šťavnatejší!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes