Žiadne vyprážanie ani trojobal: Na obed varím fantastické mäsko na šťave s cesnakom a ryžou!

Jemné a fantasticky chutné hovädzie mäsko na šťave a ako príloha ryža.
[mashshare]

Fantastické jedlo z hovädzieho mäsa a ryže, ktorým nikdy nič nepokazíte.

 

 

Omáčka je lahodná a mäso je úžasne aromatické a také jemné, že sa rozplýva v ústach.

Unikátny recept na jemné bravčové mäso s ryžou z youtube kanála Vaříme s Mozkem.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 cibuľu

7  strúčikov cesnaku

750 g hovädzieho mäsa

soľ

mleté čierne korenie

1 PL plnotučnej horčice

1 PL hladkej múky

rastlinný olej

1/2 ČL drvenej rasce

1 PL plnotučnej horčice

500 ml hovädzieho vývaru alebo vody

Príloha:

Dusená ryža

Postup:

Ošúpanú cibuľu nadrobno nakrájame. Cesnak nakrájame na malé kúsky.

Hovädzie mäso nakrájame na kocky.

 

 

 

Mäso osolíme a ochutíme čiernym korením. Pridáme horčicu a múku.

Rukami dôkladne premiešame. Na panvici zahrejeme olej.

Vložíme bravčové mäso a sprudka osmažíme.

K mäsu pridáme cibuľu a premiešame. Po chvíli pridáme cesnak a zamiešame.

Cesnak smažíme len krátko, aby nezhorkol.

 

 

Mäso preložíme z panvice do hrnca.

Pridáme rascu a horčicu. Zalejeme vývarom alebo vodou a zamiešame.

Hrniec prekryjeme pokrievkou a varíme do mäkka 1,5 – 2 hodiny.

Počas varenia dolievame vodou. Mäso servírujeme s dusenou ryžou.

Rýchly a jednoduchý recept na dusenú ryžu

Potrebujeme:

1 hrnček ryže

1,5 hrnčeka vody

1 lyžica olivového oleja

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

 

 

Ryžu prepláchnite v studenej vode, aby ste odstránili prebytočný škrob.

V hrnci zohrejte olivový olej na strednom ohni.

Pridajte ryžu a za stáleho miešania opekajte asi 1 minútu, kým nie je zrnitá.

Prilejte vodu, priveďte do varu a potom znížte oheň na minimum.

Zakryte hrniec pokrievkou a duste ryžu 15 minút, alebo kým nie je varená a nevstrebe všetku vodu.

Odstráňte hrniec z ohňa a nechajte ryžu 5 minút odpočívať pod pokrievkou. Nakypryte ryžu vidličkou a podávajte.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes