Fantastické jedlo z hovädzieho mäsa a ryže, ktorým nikdy nič nepokazíte.
Omáčka je lahodná a mäso je úžasne aromatické a také jemné, že sa rozplýva v ústach.
Unikátny recept na jemné bravčové mäso s ryžou z youtube kanála Vaříme s Mozkem.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 cibuľu
7 strúčikov cesnaku
750 g hovädzieho mäsa
soľ
mleté čierne korenie
1 PL plnotučnej horčice
1 PL hladkej múky
rastlinný olej
1/2 ČL drvenej rasce
1 PL plnotučnej horčice
500 ml hovädzieho vývaru alebo vody
Príloha:
Dusená ryža
Postup:
Ošúpanú cibuľu nadrobno nakrájame. Cesnak nakrájame na malé kúsky.
Hovädzie mäso nakrájame na kocky.
Mäso osolíme a ochutíme čiernym korením. Pridáme horčicu a múku.
Rukami dôkladne premiešame. Na panvici zahrejeme olej.
Vložíme bravčové mäso a sprudka osmažíme.
K mäsu pridáme cibuľu a premiešame. Po chvíli pridáme cesnak a zamiešame.
Cesnak smažíme len krátko, aby nezhorkol.
Mäso preložíme z panvice do hrnca.
Pridáme rascu a horčicu. Zalejeme vývarom alebo vodou a zamiešame.
Hrniec prekryjeme pokrievkou a varíme do mäkka 1,5 – 2 hodiny.
Počas varenia dolievame vodou. Mäso servírujeme s dusenou ryžou.
Rýchly a jednoduchý recept na dusenú ryžu
Potrebujeme:
1 hrnček ryže
1,5 hrnčeka vody
1 lyžica olivového oleja
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Ryžu prepláchnite v studenej vode, aby ste odstránili prebytočný škrob.
V hrnci zohrejte olivový olej na strednom ohni.
Pridajte ryžu a za stáleho miešania opekajte asi 1 minútu, kým nie je zrnitá.
Prilejte vodu, priveďte do varu a potom znížte oheň na minimum.
Zakryte hrniec pokrievkou a duste ryžu 15 minút, alebo kým nie je varená a nevstrebe všetku vodu.
Odstráňte hrniec z ohňa a nechajte ryžu 5 minút odpočívať pod pokrievkou. Nakypryte ryžu vidličkou a podávajte.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: