Keď budete najbližšie robiť vyprážané rybie filé, alebo rezne z kuracieho mäsa, toto určite využijete.
Takto sme to robili v anglickej reštaurácií, kde som mal možnosť praxovať a na takéto kuracie rezne a ryby chodili ľudia zo širokého okolia.
Robím to tak aj doma a to aj v prípade kuracieho mäsa.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Určite skúste nebudete ľutovať, chuť je naozaj famózna.
Tajomstvo chuti nespočíva v ničom inom ako v orechoch. Keď chuť orechov spojíte s jemným mäsom, je to naozaj veľká lahoda.
Navyše, je to perfektné aj na obaľovanie zeleniny.
Potrebujeme:
1 kg kuracieho mäsa alebo rýb – ideálne čerstvé, ak máte tú možnosť,
2 vajcia
1 citrón
50 g vlašských orechov
50 g strúhanky
2 lyžice hl. múky (môže byť aj polohrubá)
Soľ, čierne korenie
4 lyžice oleja
Postup:
Ak pracujete s celkom čerstvou rybou, môžete požiť filet aj s kožou, je to na vás.
Kôru z citróna nastrúhame a šťavu potrieme kúsky mäsa, ochutíme soľou a korením (iné korenie nepoužívam).
Vajcia rožšľaháme so štipkou soli.
Orechy rozmixujeme a zmiešame so strúhankou a citrónovou kôrou.
Kúsky mäskanajskôr ponoríme do múky, potom do vajec a nakoniec do orechovej zmesi.
Na panvici s hrubším dnom rozpálime olej a opražíme kúsky mäsa z oboch strán dozlatista.
Krehké mäsko je hotové behom chvíľky.
Vypražené kusy preložíme na papierový obrúsok, aby sa odstránil nadbytočný tuk.
Existuje mnoho spôsobov, ako vylepšiť cestíčko na obaľovanie mäsa, rýb a zeleniny