Pečená bravčová krkovička v smotanovo-hubovej omáčke: Najjemnejšie mäsko, aké ste jedli!

Jednoduchá lahôdka, ktorá každého poteší!
[mashshare]

Úžasne šťavnaté bravčové mäso so smotanovou omáčkou, na ktorom si pochutí celá rodina.

 

 

Fantastický tip na chutný obed alebo večeru, po ktorej si oblížete všetky prsty.

Vynikajúci recept na lahodnú bravčovú krkovičku z youtube kanála Vaříme s Mozkem.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

2 cibule

4 strúčiky cesnaku

30 g sušených húb

600 g bravčového mäsa (krkovička, karé, stehno)

1/2 ČL rasce

soľ

mleté čierne korenie

1 l vody

200 ml smotany na šľahanie

Príloha (voliteľné):

Kysnutá alebo zemiaková knedľa

Ryža

Varené/pečené zemiaky

Zemiaková kaša

Šalát z čerstvej zeleniny

Grilovaná zelenina

Kuskus

Postup:

Na začiatku ošúpeme cibuľu. Nakrájame na väčšie kocky.

Cesnak nakrájame na menšie plátky.

 

 

Nakrájanú zeleninu vložíme na dno zapekacej formy.

Pridáme čerstvé alebo vopred namočené a následne usušené huby.

Potom pridáme plátky bravčovej krkovičky.

Posypeme rascou, osolíme a dochutíme čiernym korením.

Nalejeme vodu z namočených húb.

 

 

Plech vložíme do rúry predhriatej na 200°C.

Pečieme asi 60 minút.

Potom pridáme smotanu. Pečieme ešte 30 minút, aby zhustla omáčka.

Po vybratí z rúry necháme vychladnúť.

Servírujeme s knedľou.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes