Úžasne šťavnaté bravčové mäso so smotanovou omáčkou, na ktorom si pochutí celá rodina.
Fantastický tip na chutný obed alebo večeru, po ktorej si oblížete všetky prsty.
Vynikajúci recept na lahodnú bravčovú krkovičku z youtube kanála Vaříme s Mozkem.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 cibule
4 strúčiky cesnaku
30 g sušených húb
600 g bravčového mäsa (krkovička, karé, stehno)
1/2 ČL rasce
soľ
mleté čierne korenie
1 l vody
200 ml smotany na šľahanie
Príloha (voliteľné):
Kysnutá alebo zemiaková knedľa
Ryža
Varené/pečené zemiaky
Zemiaková kaša
Šalát z čerstvej zeleniny
Grilovaná zelenina
Kuskus
Postup:
Na začiatku ošúpeme cibuľu. Nakrájame na väčšie kocky.
Cesnak nakrájame na menšie plátky.
Nakrájanú zeleninu vložíme na dno zapekacej formy.
Pridáme čerstvé alebo vopred namočené a následne usušené huby.
Potom pridáme plátky bravčovej krkovičky.
Posypeme rascou, osolíme a dochutíme čiernym korením.
Nalejeme vodu z namočených húb.
Plech vložíme do rúry predhriatej na 200°C.
Pečieme asi 60 minút.
Potom pridáme smotanu. Pečieme ešte 30 minút, aby zhustla omáčka.
Po vybratí z rúry necháme vychladnúť.
Servírujeme s knedľou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: