Hľadáte recept na šťavnaté a chutné stehienka, ktoré chutia ako grilované, ale bez nutnosti rozkurovania grilu? Potom ste na správnom mieste! Tento recept je jednoduchý na prípravu a stehná sú hotové za 30 minút.
Vynikajúci recept na extra chrumkavé a jemné kuracie stehienka z КУЛИНАРИЯ Любовь Ким, ktoré chutia celkom ako z grilu.
Tajomstvo je v marináde, stačí, aby ste v nej mäsko nechali len 30 minút.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
20 kusov kuracích stehien dolných
Soľ
Čierne korenie – podľa chuti
Paprika sladká – 1 polievková lyžica
Sójová omáčka – 3 lyžice
Med – 1 čajová lyžička
Rastlinný olej – 90 ml
Cesnak – 6 strúčikov
Príloha (voliteľné):
Čerstvá zelenina
Grilovaná alebo pečená zelenina
Čerstvé pečivo
Zemiaky, ryža alebo kuskus
Pečené jablká
Postup:
Kuracie stehná umyjeme a osušíme.
Dáme do väčšej misky, pridáme soľ a korenie.
Do misky pridáme papriku, sójovú omáčku a ostatné prísady.
Dobre premiešame. Necháme takto stáť pol hodinky.
Rúru vyhrejeme na 200 stupňov.
Stehienka preložíme na plech vyložený papierom.
Necháme piecť asi 30 minút.
Potom potrieme zvyšnou marinádou, ktorá ešte ostala v miske a necháme ešte zapiecť do chrumkava – asi 20 minút.
Stehienka chutia fantasticky, mäsko sa doslova rozpadá na jazyku.
Chuť naozaj ako z grilu!
K pečeným stehnám sa hodí široká škála príloh. Tu je niekoľko tipov:
Grilovaná zelenina: Cukety, papriky, cibuľa, baklažán, kukurica.
Pečená zelenina: Mrkva, zemiaky, batáty, petržlen, brokolica, karfiol.
Zeleninový šalát: Miešaný šalát s rajčinami, uhorkami, paprikou, cibuľou a olivovým olejom.
Ryža: Biela, hnedá, jazmínová, basmati.
Zemiaky: Pečené, varené, šťúchané, opekané.
Kuskus: Konzumovaný samotný alebo s prídavkom inej zeleniny.
Ostatné prílohy:
Pečené jablká: S maslom, škoricou a orechmi.
Pečený cesnak: Lahodný a aromatický doplnok k jedlu.
Chlieb: Čerstvý biely alebo celozrnný.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)