Mleté rezne sú jedno z jedál, ktoré sa rozhodne oplatí zaradiť na rodinný jedálniček.
Sú jemné, mimoriadne šťavnaté a miluje ich celá rodina.
Keď sa naučíte tento pomer ingrediencií, budú tieto rezne dokonalé.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z portálu przyslijprzepis.
Mleté rezne sú v slovenskej kuchyni známe už roky.
Môžu sa piecť v rúre, podávať opečené s dusenou cibuľkou alebo v paradajkovej omáčke, ktorá zvýrazní chuť ich chrumkavej kôrky.
Keď sa naučíte pravidlo 1:1:1, budú chutiť ešte lepšie.
Ako pripraviť dokonalé mleté rezne?
Mäso na mleté rezne by malo byť dostatočne kvalitné, aby ste si mohli vychutnať perfektne pripravené jedlo.
Pamätajte, že najlepšou voľbou je pomlieť ho v deň, keď ho budete pripravovať.
Nenechajte sa zlákať na lacnejšie mäso balené v diskontných predajniach – kvalita takéhoto mäsa vám môže pokaziť pôžitok z jedla.
Vyhnite sa aj mäsu, ktorého farba pomaly začína šedivieť.
Ak sa mäso nelepí, znamená to, že je príliš chudé a nepridali ste správne množstvo vajíčok alebo strúhanky.
To posledné môžete nahradiť aj ovsenými vločkami namočenými v mlieku alebo vývare.
Rozmixované mäso pred formovaním rezňov odstavíme aspoň na 30 minút, aby sa lepšie spojilo so zvyškom surovín.
Teraz je čas pustiť sa do práce a pripraviť si tie najchutnejšie mleté rezne, aké ste kedy jedli.
Recept na mleté rezne v pomere 1:1:1
Zaujíma vás, o čom je tento patent?
Ide o to, že pri príprave sú použité 3 druhy mäsa: hovädzieho, bravčového a morčacie mäso.
Vďaka tomu je mäso vo vnútri jemné a mimoriadne šťavnaté.
Správny pomer je tiež dôležitý, preto je potrebné mäso skombinovať v rovnakých množstvách (1:1:1).
Tu je návod, ako pripraviť lahodné a šťavnaté mleté rezne.
Ingrediencie:
250 g hovädzieho mäsa
250 g bravčového mäsa
250 g morčacieho mäsa
1 stredne veľká cibuľa
1/2 kaiserky namočenej v mlieku
1 štipka soli
1 štipka korenia
1 štipka sladkej papriky
trochu strúhanky na obaľovanie rezňov
Príprava:
Hovädzie, morčacie a bravčové mäso pomeľte na mäsovom mlynčeku alebo si ho kúpte u mäsiara pomleté v ten istý deň, kedy sa ho chystáte pripravovať.
Potom cibuľu ošúpeme, nakrájame a opražíme na oleji dozlatista.
Namočené pečivo zmiešame s mäsom, dochutíme soľou a korením.
Orestovanú cibuľu pridáme k mäsu a vyformujeme rezne.
Každý z nich obalíme v strúhanke a opečieme na oleji dozlatista.
Hotové mleté rezne podávajte s obľúbeným šalátom alebo zemiakmi.
Dobrú chuť!