Šalát, ktorý páli brušný tuk: Recept, s ktorým som KONEČNE schudla 5 kíl!

Tento šalát odporúčam každému, kto chce zdravo schudnúť.

Tento šalát je skutočnou vitamínovou bombou a okrem toho je to aj výborný tukožrút.

 

 

Pripravte si ho ešte dnes a zaraďte ho do svojho zdravého jedálnička.

Skvele chutí a pomáha chudnúť.

Postupujte podľa tohto receptu z YouTube kanála Einfacher Koch.

Prečo je tento šalát prospečný na chudnutie?

Nízky obsah kalórií a vysoký obsah vlákniny: Všetky tieto ingrediencie sú nízkokalorické a bohaté na vlákninu. Vláknina spomaľuje trávenie a dodáva pocit sýtosti, čím vám môže pomôcť jesť menej a kontrolovať si váhu.

Nutričná hodnota: Táto kombinácia zeleniny a ovocia je bohatá na dôležité vitamíny a minerály, ako sú vitamín C, draslík, horčík a vápnik. Tieto živiny sú dôležité pre celkové zdravie a môžu podporovať metabolizmus a spaľovanie tukov.

Detoxikačné vlastnosti: Kapusta, jablko a cibuľa sú známe pre svoje detoxikačné vlastnosti. Pomáhajú vylučovať z tela škodlivé látky a podporujú zdravie tráviaceho systému.

Hydratácia: Uhorka a citrónová šťava sú bohaté na vodu, ktorá je dôležitá pre hydratáciu organizmu. Hydratácia môže pomôcť znížiť chuť do jedla a podporovať metabolizmus.

Synergický efekt: Kombinácia týchto ingrediencií môže mať synergický efekt, čo znamená, že ich spoločné pôsobenie môže byť silnejšie ako ich samostatné pôsobenie.

Na tukožrútsky šalát potrebujeme:

 

 

1/3 hlávkovej kapusty

soľ

trochu trstinového cukru

1 mrkvu

1 čerstvú uhorku

1 veľké červené jablko

1 červenú cibuľu

šťavu z 1 citróna

 

 

50 ml olivového oleja

20 g medu

1 ČL horčice

Postup:

Kapustu si umyjeme a pokrájame ju na tenké slíže.

 

 

Vložíme ju do misy, osolíme a posypeme trstinovým cukrom.

Dôkladne premiešavame rukami, aby kapusta pustila šťavu a zmäkla.

Vďaka tomuto kroku bude ešte chutnejšia.

 

 

Mrkvu si očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle.

Uhorku si umyjeme a nastrúhame takisto ako mrkvu na jemnom strúhadle.

Jablko si umyjeme a takisto nastrúhame na jemnom strúhadle.

Červenú cibuľu si nakrájame na tenké pol krúžky.

 

 

Citrón si odšťavíme, šťavu precedíme a pridáme olivový olej, aj med.

Následne pridáme ešte 1 lyžičku horčice.

Pripravenú zálievku nalejeme na zeleninu a dôkladne premiešame.

Hotovo, môžeme podávať.

Nezabúdajte, že základom redukčnej diéty by mala byť vyvážená strava a oplatí sa pridať aj pohyb.

 

 

Ak dodržíte tieto kroky, tento šalát môže byť skvelým spojencom na chudnutie.

Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie tipy pre zdravie