Vyprážané mäso je jednoduché a chutné, nie je možné, že nás niekedy omrzí.
Aj takto pripravené obľúbené mäso môžete vylepšiť malými zmenami. Jedno takéto vylepšenie spomína aj portál sobors. a môžeme potvrdiť, že takto pripravené kuracie rezne sú neskutočnou pochúťkou.
Experimentovať sa vyplatí!
Vyprážané mäso je vždy hviezdou obeda, či už sa jedná o kuracie, morčacie, hovädzie alebo bravčové.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Oplatí sa experimentovať aj s rôznymi časťami mäsa, niekomu chutia kuracie krídelká, inému stehná, no nájdu sa aj takí, ktorí jedia len prsia.
Môžete sa vyhrať aj so strúhankou alebo si môžete čerstvé mäso pripraviť s rôznymi plnkami, prípadne môžete vyskúšať aj marinádu.
Ak chcete dať na stôl naozaj chrumkavé vyprážané mäso, skúste ho nechať namočené odpočívať v kefíre, jogurte, kyslej smotane alebo mliečnej marináde.
Do mliečnej marinády pokojne pridajte cesnak, mäso bude chutné a mäkké.
Do marinády môžeme pridať aj biele korenie alebo nejaké bylinky.
Ak chceme mäso pripraviť tradične, jednoducho ho obalíme klasickým spôsobom a potom osmažíme v rozpálenom oleji dozlatista.
Na kuracie rezne marinované v mlieku s cesnakom potrebujeme:
1 kg kuracích pŕs
1 l mlieka (podľa potreby)
2 šálky hladkej múky
2 šálky strúhanky
soľ podľa chuti
2 strúčiky cesnaku
3 vajcia
rastlinný olej na vysmážanie
Postup:
Kuracie prsia naporciujeme alebo nakrájame na pásiky.
V prípade potreby mäso vyklepeme a osolíme.
Nasolené mäso vložíme do veľkej misy.
Potom nalejeme toľko mlieka, aby mäso úplne pokrylo. Pridáme prelisovaný cesnak.
Misu prekryjeme fóliou a vložíme na noc do chladničky.
Na druhý deň mäso zlejeme z marinády.
Rezne najprv obalíme v múke. Potom mäso namočíme do vajíčka.
Nakoniec dôkladne obalíme v strúhanke.
Na panvici zohrejeme veľké množstvo oleja.
Do rozpáleného ohňa v panvici vložíme rezne.
Osmažíme ich z oboch strán do zlatista.
Môžeme servírovať.
K vyprážaným kuracím rezňom sa najlepšie hodia zemiaky. Vyberte si jednu z nasledujúcich príloh:
Zemiaková kaša: Klasická príloha k vyprážaným rezňom. Kašu môžete pripraviť s maslom, mliekom a soľou.
Varené zemiaky: Varené zemiaky môžete podávať s maslom, petržlenovou vňaťou a soľou.
Pečené zemiaky: Pečené zemiaky môžete pripraviť s rôznymi bylinkami a korením.
Zemiakové placky: Zemiakové placky sú chutnou a sýtou prílohou k vyprážaným rezňom.
Zemiakový šalát: Studený zemiakový šalát s majonézou je obľúbenou sviatočnou prílohou k rezňom.
Ak chcete ľahšiu verziu klasickej prílohy, zvolte napríklad šalát z čerstvej zeleniny.
Prajeme vám dobrú chuť!