Dostali ste chuť na niečo delikátne, dobre známe a hlavne všeobecne obľúbené?
Jasnou voľbou je šťavnatý černohorský rezeň s lahodnou zemiakovou kašou, ktorý nikdy nesklame a poteší každého.
Exkluzívny recept na dokonalý domáci černohorský rezeň z youtube kanála Viktor Nagy.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na zemiakovú kašu:
3 väčšie zemiaky
2 ČL soli
50-100 g masla
trochu soli
mlieko alebo smotanu
Na rezeň:
3 väčšie zemiaky
2 vajcia
5 strúčikov cesnaku
sušený majorán
soľ
mleté čierne korenie
hladkú múku (množstvo podľa potreby)
1 kg bravčového karé bez kosti
múku na obaľovanie
rastlinný olej
syr (gouda alebo eidam)
Postup:
Zemiaky, ktoré použijeme na kašu, ošúpeme a nakrájame na kocky.
Vložíme do hrnca a zalejeme vodou. Pridáme soľ a uvaríme do mäkka.
Zemiaky na rezeň ošúpeme, umyjeme a na jemno nastrúhame.
Do misky so zemiakmi pridáme vajcia. Pretlačíme cesnak.
Ochutíme majoránom, soľou a čiernym korením.
Nakoniec pridáme múku. Všetko spolu dôkladne zmiešame.
Bravčové karé nakrájame na plátky.
Na tvrdej podložke prikryjeme fóliou a z oboch strán vyklepeme.
Do taniera pridáme múku. Na panvici zohrejeme olej.
Uvarené zemiaky precedíme a vložíme do nádoby.
Pridáme maslo a osolíme. Nakoniec pridáme mlieko a vyšľaháme.
Plátky mäsa obalíme v múke a potom v zemiakovej zmesi.
V horúcom oleji osmažíme do zlatista z oboch strán.
Na tanier pridáme zemiakovú kašu a rezeň.
Rezeň posypeme strúhaným syrom.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: