Dnes bude na obed ČERNOHORSKÝ REZEŇ, máte ho radi? Tu je môj recept!

[mashshare]

Dostali ste chuť na niečo delikátne, dobre známe a hlavne všeobecne obľúbené?

 

 

Jasnou voľbou je šťavnatý černohorský rezeň s lahodnou zemiakovou kašou, ktorý nikdy nesklame a poteší každého.

Exkluzívny recept na dokonalý domáci černohorský rezeň z youtube kanála Viktor Nagy.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Na zemiakovú kašu:

3 väčšie zemiaky

2 ČL soli

50-100 g masla

trochu soli

mlieko alebo smotanu

Na rezeň:

3 väčšie zemiaky

2 vajcia

5 strúčikov cesnaku

sušený majorán

soľ

mleté čierne korenie

hladkú múku (množstvo podľa potreby)

1 kg bravčového karé bez kosti

múku na obaľovanie

rastlinný olej

syr (gouda alebo eidam)

Postup:

Zemiaky, ktoré použijeme na kašu, ošúpeme a nakrájame na kocky.

Vložíme do hrnca a zalejeme vodou. Pridáme soľ a uvaríme do mäkka.

 

 

Zemiaky na rezeň ošúpeme, umyjeme a na jemno nastrúhame.

Do misky so zemiakmi pridáme vajcia. Pretlačíme cesnak.

Ochutíme majoránom, soľou a čiernym korením.

Nakoniec pridáme múku. Všetko spolu dôkladne zmiešame.

 

 

Bravčové karé nakrájame na plátky.

Na tvrdej podložke prikryjeme fóliou a z oboch strán vyklepeme.

Do taniera pridáme múku. Na panvici zohrejeme olej.

Uvarené zemiaky precedíme a vložíme do nádoby.

Pridáme maslo a osolíme. Nakoniec pridáme mlieko a vyšľaháme.

Plátky mäsa obalíme v múke a potom v zemiakovej zmesi.

V horúcom oleji osmažíme do zlatista z oboch strán.

 

 

Na tanier pridáme zemiakovú kašu a rezeň.

Rezeň posypeme strúhaným syrom.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes