Brilantný nápad na prípravu šťavnatej a jemnej bravčovej krkovičky.
Mäso upečiete spolu s ryžou a naservírujete s lahodnou majonézovou omáčkou – ústa sa vám zaplavia slinami.
Nezvyčajný recept na najjemnejšie pečené bravčové mäso z youtube kanála Cookrate – Meat Delish.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1,8 kg bravčovej krkovičky
50 ml sójovej omáčky
50 g medu
30 g horčičných semienok
5 g mletého čierneho korenia
5 g sladkej papriky
5 g mletého koriandra
300 g ryže
2 červené papriky
200 g smotany na varenie
400 ml kuracieho vývaru
5 g soli
5 g mletého čierneho korenia
Na omáčku:
250 g majonézy
20 g kôpru
30 g mäkkého masla
20 ml rastlinného oleja
1 cibuľu
25 g hnedého cukru
3 g soli
3 g mletého čierneho korenia
Postup:
Z oboch strán bravčového mäsa spravíme nožom vpichy.
Mäso vložíme do zapekacej formy.
Do samostatnej misky nalejeme sójovú omáčku. Pridáme med a horčičné semienka.
Ochutíme čiernym korením, sladkou paprikou a koriandrom.
Všetko spolu dôkladne premiešame.
Marinádu nalejeme na mäso a rukami votrieme z oboch strán.
Formu s mäsom prekryjeme fóliou a necháme 12 hodín marinovať.
Na tvrdú podložku poukladáme vedľa seba nastrihaný špagát (viď video).
Na špagát položíme mäso. Na mäso položíme mriežku z rúry a špagátom priviažeme k mäsu (viď video).
Do plechu na pečenie nasypeme ryžu a po celej ploche zarovnáme.
Papriku nakrájame na menšie kocky a poukladáme na ryžu.
Zalejeme omáčkou a vývarom.
Osolíme, ochutíme čiernym korením a premiešame. Plech s ryžou vložíme do rúry.
Nad plech zavesíme mriežku s bravčovým mäsom.
Pečieme 2 hodiny pri teplote 160°C.
Do misky pridáme majonézu. Potom pridáme nasekaný kôpor.
Na panvici roztopíme maslo.Nalejeme olej.
Pridáme nakrájanú cibuľu. Zamiešame a smažíme, kým nebude priehľadná.
Potom pridáme hnedý cukor, zamiešame a smažíme do zlatista.
Osmaženú cibuľu pridáme do misky s majonézou.
Omáčku ochutíme soľou, čiernym korením a dôkladne premiešame.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: