Domáce rožky z kyslej smotany: Mäkké, jemné a neskutočne chutné (RECEPT)!

Výborný recept na luxusné krehké pečivo.
[mashshare]

Veľká noc sa blíži a s ňou aj čas na prípravu chutného pohostenia. Krehké plnené rožky z kyslej smotany sú perfektnou voľbou pre túto príležitosť. U nás ich pečiem na tony, keďže ich deti neskutočne milujú.

 

 

Tieto rožky sú vyrobené z krehkého cesta, ktoré sa plní sladkou plnkou. Ako uvádza portál iladies , môžete ich naplniť orechovou plnkou, makovou plnkou alebo lekvárom. Rožky sú jednoduché na prípravu a dajú sa piecť v rôznych tvaroch a veľkostiach. Môžete ich ozdobiť polevou, posýpkou alebo jednoducho nechať čisté. Krehké plnené rožky z kyslej smotany sú skvelým spôsobom, ako potešiť rodinu a priateľov počas veľkonočných sviatkov.

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

250 g masla

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

200 g kyslej smotany

1/2 ČL prášku do pečiva

1 žĺtok

Na plnku:

3/4 šálky hladkej múky

25 g masla

1/2 pohára kryštálového cukru

vanilkový cukor

1/2 ČL škorice

Na posyp:

2 šálky práškového cukru

vanilkový cukor

Postup:

Múku na cesto preosejeme do misky.

Pridáme nastrúhané maslo a ručne miesime, kým nezískame drobivé cesto.

 

 

Pridáme smotanu, prášok do pečiva, žĺtok, premiešame lyžicou a potom začneme miesiť ručne.

Potrebujeme získať homogénne a hladké cesto.

 

 

Cesto zabalíme do fólie a vložíme ho aspoň na 4 hodiny do chladničky.

Pripravíme si plnku: v miske zmiešame múku, rozpustené maslo, cukor, vanilkový cukor a škoricu.

Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme ho na 6 rovnakých častí, z ktorých formujeme guľky.

Guľky dáme na tanier a prekryjeme, aby nevyschli.

 

 

Vezmeme prvý guľku cesta, rozvaľkáme ju na pomúčenom stole.

Cesto nakrájame na trojuholníky a na každý dáme jednu lyžičku plnky.

 

 

Rožky zvinieme a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 40 minút pri teplote 160-170°C.

 

 

Keď rožky vychladnú, namočíme ich v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes