Všetky susedky pýtajú recept na tento ZÁKUSOK: Zmrzlinový rez– lepšiu maškrtu ste dávno nejedli!

Tento dezert je majstrovské dielo: Vyzerá ako z luxusnej cukrárne a po ochutnaní každý pýta dupľu!
[mashshare]

Vyzerá ako z luxusnej cukrárne, chutí ako zmrzlina a je pripravený z bežných surovín.

 

 

Pripravte si aj vy tento chutný krémový dezert podľa receptu z youtube a neoľutujete!

Potrebujeme:

4 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

štipku soli

100 g mletých orechov

40 g hladkej múky (2 PL)

100 g kryštálového cukru

Na krém:

350 ml mlieka

4 žĺtky

80 g kryštálového cukru

1 balíček vanilkového cukru

60 g kukuričného škrobu

100 g masla

120 g bielej čokolády

250 g šľahačkovej smotany (tuk 33 – 35%)

Na poliatie:

70 g bielej čokolády

30 g šľahačkovej smotany

40 g masla

Na posypanie:

orechy

čokoláda

kakao

Postup:

Ako prvé si zomelieme orechy a potom k nim primiešame múku.

 

 

Bielky si oddelíme od žĺtkov, k bielkom pridáme soľ a vyšľaháme tuhý sneh.

Po častiach zašľaháme cukor. Sneh zľahka zmiešame s orechmi tak, aby vzniklo nadýchané cesto.

Formu s rozmerom 20 x 20 cm si vystelieme papierom na pečenie, boky potrieme olejom a rovnomerne navrstvíme orechové cesto.

Pečieme 20 minút v predhriatej rúre pri 170 °C. 

 

 

Kým sa nám pečie korpus, pripravíme si krém.

Do hrnca nalejeme mlieko, žĺtky vyšľaháme metličkou s cukrom a vanilkovým cukrom.

Primiešame kukuričný škrob a poriadne vypracujeme, aby neostali hrudky.

Do tejto zmesi primiešame jednu naberačku zohriateho mlieka a potom hmotu za stáleho miešania nalejeme do mlieka v hrnci.

Keď krém zhustne, odstavíme ho z ohňa, aby neprihorel. 

 

 

Do krému primiešame zmäknuté maslo, bielu čokoládu a prikryjeme potravinárskou fóliou.

Necháme vychladnúť. 

Upečený korpus vyberieme z rúry a urobíme test špáradlom.

Okraje oddelíme od formy a medzi okraj korpusu a okraj formy vložíme tortovú pásku. Vymastíme ju olejom.

Šľahačkovú smotanu si vyšľaháme na tuhú šľahačku. Vychladnutý krém vyšľaháme, zmiešame so šľahačkou a navrstvíme na korpus.

Rovnomerne rozotrieme. 

 

 

Z bielej čokolády, šľahačkovej smotany a masla si vo vodnom kúpeli pripravíme polevu.

Rovnomerne ňou polejeme celý dezert a odložíme na noc do chladničky.

Po vybratí odstránime formu, aj tortovú pásku, posypeme orechmi, nakrájame a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes