Vynikajúci obed z kuracieho mäsa, maslovej omáčky a húb.
Tento recept sme si zamilovali natoľko, že ho pripravujeme pravidelne, dokonca aj na slávnostnú príležitosť.
Vďaka použitiu bieleho vína má jedlo slávnostný a výnimočný nádych.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 ks kuracie prsia
250 g šampiňóny
1 ks cibuľa
1 strúčik cesnaku
300 ml suché biele víno
150 g čerstvé maslo
podľa chuti
čierne korenie
soľ
koreniny podľa chuti
Na ozdobu:
Petržlenová vňať
Postup:
Kuracie prsia po umytí riadne osušíme.
Odstránime prípadné kosti či blanky.
Na grilovacej panvici pretretej trochou masla alebo olivového oleja sprudka orestujeme z oboch strán.
Z každej strany cca 5 minút.V tejto fáze nesolíme.
V kastróliku si prepustíme takmer celé množstvo masla (kúsok si necháme na záver).
Cibuľu nakrájame na veľmi drobno. Vhodíme do rozpusteného masla, orestujeme do sklovita.
Nakoniec pridáme nakrájaný strúčik cesnaku a krátko spolu orestujeme.
Šampiňóny olúpeme a nakrájame na veľmi tenké plátky.
Ak sú veľké, prepolíme ich.
Vhodíme do rajnice k cibuli, zarestujeme.
Pridáme mäso, teraz osolíme, okoreníme a pridáme víno.
Bez pokrievky necháme víno odpariť zhruba do polovice pôvodného množstva.
Prikryjeme pokrievkou a dusíme cca 20-30 minút.
Ku koncu pridáme oriešok masla a stiahneme z platničky.
Ako príloha sa hodia akokoľvek upravené zemiaky, ryža, cestoviny v podstate čokoľvek.
Výborné sú napríklad aj pečené zemiaky na rozmaríne a cesnaku.
K prírodným kuracím prsiam na šampiňónoch sa hodí viacero príloh, záleží na vašich preferenciách a chutiach.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)