CHREN, CITRÓN a ZÁZVOR: Domáca zmes, ktorá skutočne rozpúšťa brušný tuk! Skúste to!

Účinná domáca zmes, ktorá páli brušný tuk a odstraňuje vodu z tela!
[mashshare]

 

Táto zmes je mimoriadne užitočným prostriedkom proti zadržiavaniu vody v tele.

Okrem toho pomáha odstraňovať brušný tuk.

Má aj ďalšie výhody pre zdravie – zlepšuje zrak, sluch a pamäť.

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

Portál suntgospodina odporúča skombinovať chren, zázvor a citrón, vďaka ktorým zbavíte svoje telo prebytočnej vody, brušného tuku a získate štíhlejšiu postavu. 

Užívanie sirupu sa odporúča kombinovať s kardio tréningom a pravidelným telesným cvičením, čím sa jeho účinky na chudnutie znásobia.

Ingrediencie:

125 g chrenu

4 citróny

2 cm koreň zázvoru

3 lyžice medu

3 polievkové lyžice škorice

Spôsob prípravy:

Pomocou mixéra rozmixujte chren a zázvor, kým nezískate hladkú zmes.

 

 

Z citróna vytlačte šťavu a vlejte do zmesi.

Miešajte mixérom ďalšie 3 minúty.

Nakoniec pridajte škoricu a med.

 

 

Miešajte, kým sa nevytvorí homogénny sirup.

Sirup nalejte do fľaše a užívajte jednu čajovú lyžičku denne, najlepšie pred jedlom alebo pred cvičením.

 

 

Sirup užívajte 3 týždne, potom si urobte 3-týždňovú prestávku.

Uchovávajte ho v chladničke.

Aké účinky má chren?

 

 

Každá časť chrenovej rastliny je plná látok s liečivým účinkom.

To robí z chrenu výborný liek na chrípku, dýchacie problémy a infekcie močových ciest.

Chren sa v prírodnej medicíne používa už takmer 200 rokov.

 

 

Odvádza z tela toxíny, stimuluje metabolizmus (spaľuje tuky), znižuje únavu a podporuje rozvoj prospešnej črevnej mikroflóry v tráviacom trakte.

Chren má nízky obsah kalórií a tuku, ale má vysoký obsah vlákniny, vitamínov, minerálov a antioxidantov.

 

 

Dokonca obsahuje aj niektoré vzácne minerály, ako sú: mangán, železo, meď, draslík, horčík, zinok.

Je tiež výborným diuretikom, čiže odstraňuje nahromadené tekutiny v tele.

Jeho vysoký obsah vitamínu C je dôležitý pre posilnenie imunitného systému a potlačenie vírusových infekcií.

 

 

A na záver musíme spomenúť, že chren má schopnosť odstraňovať z tela voľné radikály.

Ako využiť chrenové listy

Chren je známy svojou ostrou chuťou a aromatickou vôňou, ktorá dokáže oživiť chuťové poháriky.

Ale vedeli ste, že nielen koreň, ale aj listy chrenu majú výnimočné zdravotné výhody?

 

 

Chrenové listy obsahujú širokú škálu živín a aktívnych zlúčenín, ktoré môžu mať pozitívny vplyv na váš organizmus.

V tomto článku si priblížime niektoré z týchto zdravotných výhod a ukážeme, ako sa chrenové listy môžu použiť pre zdravie.

Bohaté na vitamíny a minerály:

 

 

Chrenové listy sú plné vitamínov a minerálov, ktoré sú nevyhnutné pre správne fungovanie vášho tela.

Obsahujú vitamíny A, C, E a K, ktoré sú silnými antioxidantmi a prispievajú k ochrane buniek pred poškodením voľnými radikálmi.

Okrem toho obsahujú chrenové listy aj vápnik, železo, horčík a draslík, ktoré sú dôležité pre zdravé kosti, svaly a srdce.

Podporujú trávenie:

 

 

Chrenové listy obsahujú zlúčeniny nazývané horčíkové ionty, ktoré majú priaznivý vplyv na tráviaci systém.

Tieto zlúčeniny podporujú tvorbu tráviacich enzýmov a žalúdočných štiav, čo napomáha správnej tráveniu potravy a zlepšuje vstrebávanie živín z potravy.

Antimikrobiálne účinky:

Chrenové listy majú tiež silné antimikrobiálne vlastnosti. Obsahujú zlúčeniny, ako je horčíková soľ kyseliny izotiokyanovej, ktoré môžu bojovať proti baktériám a iným mikroorganizmom.

Tieto účinky môžu pomôcť v boji proti infekciám a podporiť zdravie imunitného systému.

Zníženie zápalu:

 

 

Zlúčeniny prítomné v chrenových listoch majú protizápalové účinky.

To môže byť prospešné pre ľudí trpiacich chronickými zápalovými ochoreniami, ako je napríklad artritída.

Uchovajte si chrenové listy na zimu a pripravte z nich málo známu delikatesu

Pripravte si doma lahodnú omáčku z chrenových listov, ktorou môžete použiť pri dochucovaní viacerých jedál.

Vitamínová bomba, ktorá jednoznačne stojí za vyskúšanie.

 

 

Vyskúšajte tiež vynikajúci recept na lahodnú domácu omáčku.

Potrebujeme:

50 chrenových listov

1-2 feferónky

300 g papriky

50 g cesnaku

100 g vlašských orechov

50 g koriandra

kôru z 1 citróna

šťavu z 1 citróna

50 g petržlenovej vňate

100 ml rastlinného oleja

2-3 ČL soli

2 ČL Khmeli suneli (zmes gruzínskeho korenia)

 

 

Postup:

Na začiatku do misky pomelieme mlynčekom na mäso chrenové listy.

Potom pomelieme feferónky.

 

 

Ďalej pomelieme papriku.

Potom do zmesi pomelieme cesnak a orechy.

Nakoniec pomelieme ešte petržlenovú vňať a koriander.

Zmes posolíme.

Potom pridáme korenie a citrónovú kôru.

Nalejeme citrónovú šťavu a olej.

Všetko spolu dobre premiešame.

Zmes rozdelíme do čistých uzatvárateľných pohárov.

Poháre naplníme až po samý okraj.

Potom zalejeme olejom, aby zmes vydržala čo najdlhšie.

 

Poháre napevno uzavrieme viečkami.

Vložíme do chladničky.

Môžeme ich skladovať až 6 mesiacov.

 

 

Veľa zdravia!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie tipy pre zdravie