Krémový dezert je snom každého maškrtníka.
Na krémeš odporúčame tento najjednoduchší recept – raz-dva a lahôdka bude hotová.
Zvládne to aj úplný amatér v kuchyni.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Najjednoduchší recept na lahodný domáci krémeš z portálu smakosze.
Krémeš je známy svojou jemnosťou a chrumkavosťou.
Lístkové cesto sa rozplýva v ústach a celé to dopĺňa vanilkový krém.
Čo viac si priať? Krémový dezert milujú malí aj veľkí maškrtníci.
Je ťažké odolať, preto vám odporúčame tento najjednoduchší recept na obľúbenú pochúťku.
Vďaka nám si túto lahodnú chuť bude môcť vychutnať každý.
Stačí chvíľa a výborný krémový dezert je hotový.
Tento koláč vyzerá skvele a chutí vynikajúco.
Na prípravu potrebujeme:
2 balenia lístkového cesta
1 l mlieka
120 g masla
1 šálku hladkej múky
1/2 šálky zemiakovej múky
3/4 šálky kryštálového cukru
štipku soli
1 balenie vanilkového cukru
vanilkovú esenciu
práškový cukor
Postup:
Do formy vložíme lístkové cesto aj s papierom.
Cesto popicháme vidličkou.
Lístkové cesto pečieme 25 minút v rúre predhriatej na 200°C.
Liter mlieka rozdelíme na dve polovice. Polovicu mlieka zohrejeme.
Do druhého pol litra mlieka nasypeme hladkú a zemiakovú múku. Pridáme vanilkovú esenciu, cukor a vanilkový cukor.
Všetky ingrediencie dôkladne premiešame.
Do zohriateho mlieka pridáme maslo a zalejeme mliekom so zmiešanými ingredienciami.
Zohriate mlieko neustále miešame, kým zmes nezhustne.
Upečené cesto necháme vychladnúť.
Až potom ho potrieme krémom.
Teplý krém natrieme na vychladnutý plát cesta.
Krém prikryjeme druhým plátom cesta.
Dezert necháme vychladnúť a pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.
Krém si pripravíte jednoduchým spôsobom a zvládne ho aj úplný laik.
Tento recept je jednoduchý, rýchly a dezert vždy dobre dopadne.
Prajeme vám dobrú chuť!