Túto bábovku som skúšala len zo zvedavosti a odvtedy si ju moje deti objednávajú vždy, keď majú narodeniny.
Dcérka povedala, že chutí úplne ako dezert Monte, aj preto ju voláme len Monte bábovka, je výborná. :-)
prísady
5 vajec
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
200 g kr. cukru
150 g hl. múky
50 g Kukuričný Škrob
30 g Kakaového Prášku
1 Prášok do pečiva
Náplň:
250 g Sladkej smotany na šľahanie (33%)
100 g Nutella
Na impregnáciu piškóty:
200 ml Sladeného Mlieka (mlieko osladené cukrom alebo grankom)
Postup:
Rozdeľte vajcia na žĺtky a bielky vyšľahajte do tuhého snehu.
Vaječné žĺtky vyšľahajte s cukrom po dobu 10 minút vysokou rýchlosťou, aby ste získali penivá a vzdušnú zmes.
Opatrne vmiešajte vaječné bielky do žĺtkov – zhora dolu špachtľou a dbajte na to, aby zmes ostala vzdušná.
Je to veľmi dôležitá fáza, ak sa vám podarí zachovať nadýchané cesto, bábovka bude vysoká a mäkká.
Pomaly pridajte preosiatu múku, prášok do pečiva, kakao premiešajte opäť zľahka – zhora nadol.
Nalejte zmes do bábovkovej formy s priemerom 22 – 24 cm (šírka formy závisí od toho, aká vysoká bude bábovka).
Ja mám formu so širším vrchom a preto bábovka vyzerá po upečení takto.
Pečte na 180 stupňov cca 40 minút (test špáradlom).
Keď je bábovka upečená, nechajte ju vychladnúť a potom prekrojte.
Prekrojte bábovku na tri časti, pokvapkajte každú časť trochou studeného osladeného mlieka, natrite nutellou a následne šľahačkou.
Keď sú všetky časti naplnené, dáme na 30 minút vychladiť.
Po 30 minútach posypeme povrch kakaom a potom nakrájame ako klasickú bábovku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)