Tento koláč je fantasticky chutný a skutočne sa doslova rozpadá v ústach.
Tento recept z youtube si určte zapíšte, chutí presne ako krémeš.
Vyjde vás však na pár drobných a namiesto jedného zákusku máte celý plech!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na cesto:
150 g hladkej múky
100 ml vody
100 ml mlieka
80 g masla
4 vajcia
1 čajová lyžička prášku do pečiva
1/2 lyžičky soli
Na krém:
500 ml mlieka
150 g kr. cukru
100 g hl. múky
2 vajcia
180 g masla
Postup:
Múku preosejeme a zmiešame so soľou a práškom do pečiva.
Maslo dáme rozpustiť na plameň a pridáme aj mlieko a vodu.
Keď zmes zovrie, primiešame múku a za stáleho miešania spracujeme na cesto.
Keď sa začne odliepať od stien, je hotové.
Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť, potom po jednom vmiešame vajcia.
Vymiešame hladkú zmes.
Polovicu hmotu nanesieme na okrúhlu formu, ktorej dno sme si vystlali papierom na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 20 minút.
Upečené cesto necháme vychladnúť a rovnako pokračujeme s druhou polovicou cesta.
Pripravíme si krém:
do hrnca, dáma evajcia, pridáme cukor, múku, mlieko a uvaríme hustý puding.
Maslo si našľaháme a po lyžičkách vmiešame do vychladnutého pudingu – krém je teraz hotový.
Do formy si dáme prvý plát vychladnutého cesta.
Na cesto nalejeme krém.
Prikryjeme druhým plátom cesta a posypeme práškovým cukrom.
Podávame vychladené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)