Poznáte NEMECKÝ rezeň? Zabudnite na všetky ostatné recepty, toto je najväčšia delikatesa na nedeľný obed!

Ako pripraviť najlepší nemecký rezeň: Poznáte túto metódu?
[mashshare]

Vždy som myslel, že viem pripraviť dobý rezeň – až kým mi šéfkuchár z reštaurácie neprezradil isté tajomstvá.

 

 

V tomto recepte sa s vami podelíme o tieto exkluzívne triky a postupy, ktoré premenia váš rezeň z dobrého na úplne fantastický!

Odhaľte málo známe techniky, ktoré používajú profesionálni kuchári, aby ste posunuli rezne na novú nepoznanú úroveň.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

Výnimočný recept na najlahodnejšie bravčové rezne z youtube kanála Fleisch Rezepte.

Potrebujeme:

Na uhorkový šalát:

1 uhorku

1/2 ČL soli

mleté čierne korenie

1 PL balzamikového octu

2-3 PL kryštálového cukru

 

 

vodu

Na rezeň:

1,2 kg bravčovej krkovičky

soľ

mleté čierne korenie

hladkú múku

3 vajcia

 

 

strúhanku

500 g bravčovej masti

50 g masla (3,5 PL)

Na zemiakovú kašu:

1 kg zemiakov

2 ČL soli

40 g masla (2,8 PL)

150 ml smotany na šľahanie (2/3 šálky)

 

Postup:

Uhorku ošúpeme a nastrúhame na plátky. Vložíme do misky, pridáme soľ a cukor.

Potom pridáme čierne korenie a ocot.

Nakoniec nalejeme vodu a dobre premiešame.

Potom uhorkový šalát necháme odležať v chladničke aspoň 30 minút, aby sa chute mohli naplno rozvinúť.

Bravčovú krkovičku vysušíme pomocou papierovej utierky.

 

 

Mäso nakrájame na plátky.

Prekryjeme fóliou a z oboch strán vyklepeme tĺčikom a z oboch strán posypeme soľou a čiernym korením.

Do troch misiek pripravíme múku, vajcia a strúhanku. Vajcia vyšľaháme vidličkou.

Rezeň dôkladne obalíme v múke, vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.

 

 

V hlbokej panvici roztopíme masť.

Do horúcej masti vložíme rezne.

Osmažíme ich z oboch strán, kým nedosiahnu rovnomernú zlatohnedú farbu.

 

 

Hotové rezne vložíme do hrnca a medzi každý plátok vložíme kúsok masla.

Hrniec prikryjeme a vložíme do prehriatej rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 85°C (horný/spodný ohrev).

 

 

Zemiaky nakrájané na kocky vložíme do hrnca s osolenou vodou a na miernom ohni varíme do mäkka.

Uvarené zemiaky roztlačíme na kašu.

Pridáme maslo a zemiaky rozšľaháme pomocou mixéra.

 

 

Nakoniec pridáme smotanu.

Kašu osolíme podľa chuti a pokračujeme v šľahaní.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes