Mäso LEN natlačím do pohára spolu s cesnakom a varím takto už 40 rokov: RECEPT na najväčšiu mäsovú pochúťku pod slnkom!

Výborná mäsová konzerva, ak ste niekedy ochutnali tú z obchodu a potom si dáte toto, pochopíte, aký to je obrovský rozdiel.
[mashshare]

Výborná mäsová konzerva, ak ste niekedy ochutnali tú z obchodu a potom si dáte toto, pochopíte, aký to je obrovský rozdiel.

 

 

Je to perfektné aj na cesty, alebo keď sa vám nechce vyvárať na večeru.

My máme v komore vždy zásobu na celý rok!

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

5,5 kg bravčového plecka (prípadne 5 kg chudého mäsa a 0,5 g podbradku)

Cesnak (podľa chuti)

 

 

Soľ

Čierne korenie

Rascu

Voliteľné:

Koreniny podľa chuti

Bravčová masť

Postup:

Cesnak si ošúpeme.

 

 

Mäso si nakrájame na kocky.

Osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak a dobre premiešame.

Dáme na jeden deň odležať do chladničky.

 

 

Mäso navrstvíme do čistých pohárov na zaváranie.

Každý pohár zalejeme asi 100 ml mäsového vývaru (voliteľné).

 

 

Do veľkého hrnca nalejeme vodu a doň poháre tak, aby boli viečka pod vodou.

Varím resp.sterilizujeme cca 3 hodiny.

Tiež môžeme sterilizovať na dvakrát – po 1,5 hodine pri teplote 100-110 stupňov 24 hodín.

 

 

Tieto konzervy sú s tými mäsovými neporovnateľné.

S chlebíkom a vychladeným pivom nič lepšie nepoznám.

Ak robíte z chudého mäsa, môžete do pohárov pridať aj lyžičku-dve bravčovej masti.

 

 

Konzervy vydržia dlho, skladujeme ako ostatné zaváraniny a perfektné sú aj na letnú dovolenku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes