Máte chuť na niečo skutočne špeciálne?
Potom musíte vyskúšať na vynikajúcu bábovku s chuťou Tiramisu, ktorú si určite zamilujete.
Je jednoduchá na prípravu a skutočne delikátna.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
280 g hl. múky
3 vajcia
200 g kr. cukru
200 ml smotany na šľahanie
1 vrecko prášku do pečiva
50 ml slnečnicového oleja
20 g kakaového prášku
2 čajové lyžičky rozpustnej kávy Nescafé
2 lyžice rumu
Na vrch (voliteľné):
Čokoládová poleva
Práškový cukor
Do cesta (voliteľné):
Kúsky čokolády
Mandle
Orechy vlašské
Postup:
Vyšľaháme vajcia s cukrom po dobu 15 minút pri vysokej rýchlosti, až kým zmes nie je prevzdušnená a spenená.
Kávu rozpustíme v lyžici horúcej vody a necháme ju vychladnúť.
Pridáme do cesta olej a potom ručne premiešame.
Pridáme aj smotanu izbovej teploty.
Ručne dobre premiešame.
Zmiešame múku s práškom do pečiva a preosejeme.
Zamiešame ručne do cesta – zľahka.
Do samostatnej misky dáme 4 až 5 polievkových lyžíc cesta.
Zmiešame s 15 g horkého kakaového prášku, rumom a rozpustenou kávou.
Nalejte bielu zmes do bábovkovej formy s priemerom 20 cm (vymastenou, vysypanou múkou).
Pridajte tmavé cesto pomocou lyžice na svetlé cesto a zmiešajte dve cestá s špáradlom – vytvoríme vzor.
Pečieme na 180 stupňov po dobu 40 minút.
Potom vyklopíme bábovku tiramisu z formy.
Necháme ju úplne vychladnúť, potom posypeme horkým kakaom a nakrájame na kusy.
Ak chcete, bábovku môžete posypať práškovým cukrom, prípadne poliať čokoládovou polevou.
Do cesta môžete tiež vmiešať kúsky orechov, kúsky čokolády, prípadne iné prísady, ktoré máte radi.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)