Úžasná Tiramisu bábovka pobláznila celú našu rodinu: Najlepší dezert ku kávičke, rozvoniava z nej celá kuchyňa!

[mashshare]

Máte chuť na niečo skutočne špeciálne?

 

 

Potom musíte vyskúšať na vynikajúcu bábovku s chuťou Tiramisu, ktorú si určite zamilujete.

Je jednoduchá na prípravu a skutočne delikátna.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

280 g hl. múky

3 vajcia

200 g kr. cukru

200 ml smotany na šľahanie

 

 

1 vrecko prášku do pečiva

50 ml slnečnicového oleja

20 g kakaového prášku

2 čajové lyžičky rozpustnej kávy Nescafé

2 lyžice rumu

Na vrch (voliteľné):

 

 

Čokoládová poleva

Práškový cukor

Do cesta (voliteľné):

Kúsky čokolády

Mandle

Orechy vlašské

Postup:

Vyšľaháme vajcia s cukrom po dobu 15 minút pri vysokej rýchlosti, až kým zmes nie je prevzdušnená a spenená.

 

 

Kávu rozpustíme v lyžici horúcej vody a necháme ju vychladnúť.

Pridáme do cesta olej a potom ručne premiešame.

Pridáme aj smotanu izbovej teploty.

 

 

Ručne dobre premiešame.

Zmiešame múku s práškom do pečiva a preosejeme.

Zamiešame ručne do cesta – zľahka.

Do samostatnej misky dáme 4 až 5 polievkových lyžíc cesta.

 

 

Zmiešame s 15 g horkého kakaového prášku, rumom a rozpustenou kávou.

Nalejte bielu zmes do bábovkovej formy s priemerom 20 cm (vymastenou, vysypanou múkou).

Pridajte tmavé cesto pomocou lyžice na svetlé cesto a zmiešajte dve cestá s špáradlom – vytvoríme vzor.

 

 

Pečieme na 180 stupňov po dobu 40 minút.

Potom vyklopíme bábovku tiramisu  z formy.

Necháme ju úplne vychladnúť, potom posypeme horkým kakaom a nakrájame na kusy.

 

 

Ak chcete, bábovku môžete posypať práškovým cukrom, prípadne poliať čokoládovou polevou.

Do cesta môžete tiež vmiešať kúsky orechov, kúsky čokolády, prípadne iné prísady, ktoré máte radi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes