Mám recept na šošovicové fašírky, ktoré chutia lepšie ako mäso: Jednoduchý recept na zeleninové fašírky!

Recept na fašírky, ktoré nám chutia viac ako klasika z mäsa!
[mashshare]

Tento recept na šošovicové fašírky je taký chutný, že ho pripravujem takmer každý deň!

 

 

Pozrite si postup a naučte sa nový spôsob prípravy lahodných fašírok.

Vynikajúci recept na lahodné šošovicové fašírky z youtube kanála We Cook Vegan.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Existuje viacero dôvodov, prečo je dobré zaradiť do jedálnička šošovicu:

Šošovica je bohatá na bielkoviny, vlákninu, železo, draslík a horčík.

Má nízky obsah tuku a cholesterolu.

Šošovica je zdrojom antioxidantov, ktoré chránia bunky pred poškodením.

Šošovica má nízky glykemický index, takže nespôsobuje prudké výkyvy hladiny cukru v krvi.

Táto strukovina môže pomôcť znížiť riziko srdcových chorôb, cukrovky typu 2 a niektorých druhov rakoviny.

Potrebujeme:

200 g červenej šošovice (1 šálku)

 

 

500 ml vody (2 šálky)

150 g brokolice (2 šálky)

1 cibuľu

1 strúčik cesnaku

1 mrkvu

50 g špenátu (1 a 3/4 šálky)

1 ČL čili vločiek

1 ČL mletého koriandra

1 ČL údenej papriky

soľ

mleté čierne korenie

5 PL kukuričnej múky

strúhanku alebo kukurično-cícerovú strúhanku

trochu olivového oleja na vysmážanie

Postup:

Na začiatku dôkladne opláchneme šošovicu, vložíme do rajnice a zalejeme vodou.

Šošovicu dusíme, kým neabsorbuje vodu.

 

 

Brokolicu natrháme na ružičky,  vložíme do misky a zalejeme horúcou vodou.

Prikryjeme pokrievkou a necháme 5 minút odstáť. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky.

Na panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu a smažíme 3 minúty, kým nebude priehľadná.

Cesnakový strúčik roztlačíme a na drobno nasekáme. Nasekaný cesnak pridáme do panvice.

Mrkvu ošúpeme, nastrúhame a vložíme do panvice.

 

 

Dochutíme soľou, premiešame a smažíme 5 minút. Uvarenú šošovicu vložíme do samostatnej misky.

Pridáme osmaženú zeleninu a nastrúhanú brokolicu. Na tvrdej podložke nasekáme špenátové listy a pridáme do misky so zeleninou.

Zmes dochutíme čili, koriandrom, paprikou, čiernym korením a soľou, všetko spolu dobre premiešame.

Pridáme múku, miešame, kým sa suroviny nespoja a vložíme na 15 minút do chladničky.

Vytvarujeme fašírky s hrúbkou asi 1,3 cm a obalíme v strúhanke.

Na panvici zohrejeme olej a vložíme fašírky. Smažíme asi 5-7 minút z každej strany alebo do zlatista a chrumkava.

Fašírky servírujeme s obľúbenou omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes