Tento recept na šošovicové fašírky je taký chutný, že ho pripravujem takmer každý deň!
Pozrite si postup a naučte sa nový spôsob prípravy lahodných fašírok.
Vynikajúci recept na lahodné šošovicové fašírky z youtube kanála We Cook Vegan.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Existuje viacero dôvodov, prečo je dobré zaradiť do jedálnička šošovicu:
Šošovica je bohatá na bielkoviny, vlákninu, železo, draslík a horčík.
Má nízky obsah tuku a cholesterolu.
Šošovica je zdrojom antioxidantov, ktoré chránia bunky pred poškodením.
Šošovica má nízky glykemický index, takže nespôsobuje prudké výkyvy hladiny cukru v krvi.
Táto strukovina môže pomôcť znížiť riziko srdcových chorôb, cukrovky typu 2 a niektorých druhov rakoviny.
Potrebujeme:
200 g červenej šošovice (1 šálku)
500 ml vody (2 šálky)
150 g brokolice (2 šálky)
1 cibuľu
1 strúčik cesnaku
1 mrkvu
50 g špenátu (1 a 3/4 šálky)
1 ČL čili vločiek
1 ČL mletého koriandra
1 ČL údenej papriky
soľ
mleté čierne korenie
5 PL kukuričnej múky
strúhanku alebo kukurično-cícerovú strúhanku
trochu olivového oleja na vysmážanie
Postup:
Na začiatku dôkladne opláchneme šošovicu, vložíme do rajnice a zalejeme vodou.
Šošovicu dusíme, kým neabsorbuje vodu.
Brokolicu natrháme na ružičky, vložíme do misky a zalejeme horúcou vodou.
Prikryjeme pokrievkou a necháme 5 minút odstáť. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
Na panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu a smažíme 3 minúty, kým nebude priehľadná.
Cesnakový strúčik roztlačíme a na drobno nasekáme. Nasekaný cesnak pridáme do panvice.
Mrkvu ošúpeme, nastrúhame a vložíme do panvice.
Dochutíme soľou, premiešame a smažíme 5 minút. Uvarenú šošovicu vložíme do samostatnej misky.
Pridáme osmaženú zeleninu a nastrúhanú brokolicu. Na tvrdej podložke nasekáme špenátové listy a pridáme do misky so zeleninou.
Zmes dochutíme čili, koriandrom, paprikou, čiernym korením a soľou, všetko spolu dobre premiešame.
Pridáme múku, miešame, kým sa suroviny nespoja a vložíme na 15 minút do chladničky.
Vytvarujeme fašírky s hrúbkou asi 1,3 cm a obalíme v strúhanke.
Na panvici zohrejeme olej a vložíme fašírky. Smažíme asi 5-7 minút z každej strany alebo do zlatista a chrumkava.
Fašírky servírujeme s obľúbenou omáčkou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: