Kuracie mäso sa už na našich stoloch objavilo v mnohých verziách.
No žiadne nebolo také šťavnaté a dokonale sa rozplývalo v ústach.
Určite vyskúšajte náš recept na fantastickú marinádu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Úžasný recept na najlahodnejšie pečené kuracie stehná z portálu newsy.gotujmy.
Hydinové mäso je pomerne jemné a ľahko sa pripravuje.
Navyše je to jedno z najzdravších druhov mäsa, na ktoré môžete natrafiť v obchode.
Je bohaté na mnohé nutričné hodnoty, ktoré sú také kľúčové pre racionálnu a zdravú výživu.
Prečo si teda odopierať pečené kuracie stehná na večeru?
Kuracie stehná sú relatívne lacným produktom a pomerne ľahko sa pripravujú.
Marináda zohráva kľúčovú úlohu, pretože vďaka nej bude mäso aromatické a zároveň jemné.
Cmar je do tejto zmesi ako stvorený!
Kuracie stehná v ňom marinované tak budú dokonale šťavnaté a rozplynú sa v ústach.
Na marinované kuracie stehná potrebujeme:
6 kuracích stehien
2 šálky cmaru
2 PL rastlinného oleja
pár strúčikov cesnaku
mleté biele korenie
mletú pikantnú papriku
sladkú papriku
soľ
rastlinný olej
Postup:
Mäso dôkladne umyjeme a osušíme. Cmar prelejeme do väčšej misky.
Pridáme korenie a prelisovaný cesnak.
Všetko spolu zmiešame.
Kuracie stehná dôkladne potrieme pripravenou marinádou.
Stehná môžeme vložiť aj do uzatvárateľného plastového vrecka s marinádou a poriadne pretrepať, aby sa omáčka dostala na všetky miesta.
Pripravené mäso vložíme na niekoľko hodín do chladničky, najlepšie cez noc.
Po uplynutí doby vyberieme stehná z chladničky a necháme ich 30 minút, aby dosiahli izbovú teplotu.
Medzitým si predhrejeme rúru na 180°C.
Potom kuracie stehná zmiešame s trochou oleja a vložíme do zapekacej formy.
Formu vložíme do rúry.
Pečieme asi 45-60 minút.
Počas pečenie stehná niekoľkokrát polejeme marinádou.
Takto pripravené stehná skvele chutia s pečenými zemiakmi alebo zemiakovým pyré a uhorkovým šalátom.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!