Ponúkame vám recept na lístkové cesto pripravené v rekordnom čase.
Je mäkké a veľmi ľahko sa naťahuje.
Potešte svojich blízkych lahodnými, jemnými a chrumkavými croissantmi.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Najlepší recept na jednoducho dokonalé domáce lístkové cesto z portálu retete-usoare.
Potrebujeme:
200 ml vody
1 ČL soli
1 ČL 9% octu
500 g hladkej múky
210 g margarínu alebo masla
1 ČL instantného droždia
Postup:
Do misky nalejeme vodu, pridáme soľ a ocot.
Dobre premiešame a odstavíme.
Do samostatnej misky pridáme preosiatu múku.
Pridáme 30 g margarínu.
Margarín zapracujeme prstami, kým nezískame drobiace sa cesto.
Pridáme droždie a dobre premiešame.
Vodu z nádoby nalievame po dávkach a ručne vymiesime.
Cesto vypracujeme do hladkej, homogénnej a nelepivej gule.
Miske zakryjeme potravinovou fóliou a necháme 10 minút odpočívať.
Po desiatich minútach cesto preložíme na pracovnú dosku.
Valčekom ho trochu rozvaľkáme.
Potom cesto roztiahneme rukami.
Z celkového množstva pridáme 100 g margarínu a prekryjeme druhou polovicou cesta.
Pomaly vaľkáme valčekom, aby sa margarín rovnomerne rozložil.
Hornú časť zložíme 3-4 krát.
Po každom prekrytí rozvaľkáme.
Po dobrom rozvaľkaní pridáme 80 g margarínu alebo masla nakrájaného na kocky.
Cesto zložíme vo forme obálky.
Dobre ho rozvaľkáme.
Preložíme 3-4 krát a dobre vyvaľkáme.
Potom cesto rozrežeme na dve časti.
Každý kúsok zabalíme do potravinovej fólie.
Vložíme aspoň na hodinu do chladničky.
Prajeme vám dobrú chuť!