Výborná a rýchla alternatíva k studeným obloženým chlebíkom, od autory Jany C., ktorý je skvelou večerou aj pohostením pre návštevy.
Tento recept vás zachráni vždy, keď budete potrebovať pripraviť niečo rýchle a vynikajúce pod zub.
Potrebujeme:
100g šunky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
50 g suchej salámy
150 g syra (gouda, eidam)
1 vajce
2 lyžice kyslej smotany
1 lyžica sladkej chilli omáčky
4 cherry paradajky (môžete použiť aj sušené paradajky)
2 jarné cibuľky
Soľ
Korenie čierne
Pečivo – bageta, veka, rožok….
Postup:
Na prípravu tohoto výborného občerstvenia môžete zužitkovať aj staršie pečivo.
Začneme s tým, že si nastrúhame šunku.
K šunke nastrúhame aj tvrdý syr.
Teraz si nakrájame paradajku.
Nakrájame nadrobno salámu – ak máme salámu vcelku, môžeme ju nastrúhať.
Pridáme aj nadrobno nakrájanú cibuľku.
Teraz si pripravíme smotanovú zmes.
Smotanu v tégliku jednoducho otvoríme a vmiešame do nej dve vajcia.
Pridáme aj pálivú omáčku a rozmiešame.
Teraz vmiešame do šunkovo-syrovo-zeleninovej zmes.
Zamiešame tak, aby sa všetky ingrediencie dobre spojili.
Teraz si pripravíme plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie.
Nakrájame si pečivo.
Natrieme naň zmes a rozložíme na plech.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 ° C, cca10 minút .
Podávame teplé.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: