Tieto bagety sú úplne jednoduché a naozaj vynikajúce.
Viete ich rýchlo pripraviť kedykoľvek na ne dostanete chuť.
Cesto je jednoduché a dobre sa s ním pracuje.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Z rovnakého cesta som upiekla aj menší bochník chlebíka.
Potrebujeme (na 2 veľké bagety):
3 lyžičky sušené droždie
3 hrnčeky hladká múka
1 hrnček voda
1 lyžička soli
1 lyžica olivový olej
1 štipka cukru
Voliteľné:
Rasca
Semienka podľa chuti
Hrubozrnná soľ
Postup:
Z cukru, teplej vody a droždia urobíme kvások.
Kvások echáme vykysnúť – áno, aj keď je to sušené droždie.
Múku zmiešame so soľou, prilejeme kvások a olej a spracujeme vláčne cesto.
Necháme na teplom mieste kysnúť.
Cesto necháme kysnúť kým nezdvojnásobí objem – zhruba hodinu.
Potom vytvoríme na pomúčenom plechu dve bagety.
Opäť prikryjeme a necháme kysnúť ďalšiu polhodinu.
Medzitým si predhrejeme rúru na 220 ° C.
Bagety odkryjeme a na každej urobíme tri šikmé zárezy zhruba do polovice.
Otvoríme rozpálenú rúru a na dno dáme nádobu, do ktorej vlejeme asi štvrť hrnčeka vody.
Vložíme plech s bagetami a rýchlo zatvoríme, aby para neunikla.
Pečieme asi 20 minút kým nezozlátnu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)