Problémy s nadváhou sú väčšine prípadov priamym dôsledkom nesprávnej výživy.
Paradoxom je, že množstvo ľudí, ktorí majú nadváhu nejedia nutne viac, ako štíhli ľudia.
Ich tráviaci systém ale nefunguje správne a črevá nepracujú dostatočne rýchlo a dobre, aby dokázali stráviť všetku potravu.
Druhým závažným faktorom priberania je nesprávne načasovanie jedla – vynechanie raňajok, prvé jedlo na obed a potom dojedanie vo večerných hodinách.
Mnohí odborníci na výživu sa zhodujú, že práve prvá potrava, ktorú si počas dáme, má obrovský vplyv na to, ako bude počas dňa naše trávenie a aj prípadné naberanie na váhe naberať.
Ak ráno nekopne tráviaci systém a prácu vašich čriev, ale zároveň aj zasýti a nabije vás živinami, máte vyhraté.
Jedlo. ktoré poradil odborník na výživu je plné vápnika, živín, vitamínov a energie.
Navyše, ide o vynikajúci spôsob, ako sa ráno zasýtiť na dlhšiu dobu.
Potom nebudete mať potrebu dobiehať príjem kalórií ťažkým obedom.
Táto zmes je tiež veľmi prospešná pre ženy v období menopauzy, pretože je plná vápnika, železa a zabraňuje nielen rednutiu kostí, ale aj nárazovému naberaniu váhy v tomto období.
Očistí telo a pomôže vám schudnúť zdravo!
Ponúkame vám výživnú a vyváženú raňajkovú možnosť, ktorej pravidelný príjem pomôže výrazne zlepšiť metabolizmus, posilniť imunitný systém a vyčistiť tráviaci trakt od toxínov.
Budete môcť stratiť až 2,5 kilogramu, ak samozrejme nezvýšite príjem kalórií v jedle, ktoré zvyčajne konzumujete počas dňa.
Dokonalé raňajky pre vaše trávenie
Potrebujeme:
4 lyžice ovsených vločiek
1 šálka kefír alebo nízkotučný jogurt
7 kusov sušených sliviek
1 polievková lyžica. l. ľanového oleja alebo ľanového semena
1 lyžička kakaa
Postup:
Raňajky je lepšie pripraviť vo večerných hodinách.
Slivky namočíme do horúcej vody.
Zmiešajte kakao, ľanový olej a vločky.
Pridajte do zmesi pohár kefíru.
Vyberte z vody sušené slivky a pridajte zvyšok prísad.
A potom dajte raňajkovú zmes do chladničky.
Do rána sú všetky prísady správne napučané a mäkké.
Ideálne raňajky na zníženie hmotnosti sú ovsené vločky a sušené ovocie v kombinácii s baktériami mliečneho kvasenia.
Takéto raňajky poskytujú energiu počas celej prvej polovice dňa a zlepšujú tráviaci proces.