Vynikajúci obed nielen pre milovníkov karfiolu a brokolice.
Tento zeleninový kastról je taký chutný, že mu nikto nebude vedieť odolať.
Najlepší recept na zapekanú zeleninu z youtube kanála Frische Rezepte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 brokolicu
400 g karfiolu
1 PL soli
2 PL mlieka
1 PL soli
2 PL mlieka
1 cibuľu
olivový olej
1 mrkvu
1 strúčik cesnaku
2 papriky rôznych farieb
1 vetvičku cherry paradajok
4 vajcia
1 ČL soli
5 PL slnečnicového oleja
1 šálku múky (130 g)
2,5 šálky mlieka (500 ml)
petržlenovú vňať
kôpor
150 g syra s nižším obsahom tuku
Na omáčku:
2 PL jogurtu alebo kyslej smotany
2 PL majonézy
1 strúčik cesnaku
kôpor
Postup:
Brokolicu a karfiol nakrájame na ružičky.
Potom vložíme brokolicu do horúcej vody v hrnci.
Pridáme soľ, mlieko a premiešame.
Privedieme do varu a varíme 2 minúty.
Uvarenú brokolicu vložíme na dno sklenenej formy na pečenie.
Karfiol vložíme do hrnca s horúcou vodou.
Pridáme soľ, mlieko a premiešame.
Privedieme do varu a varíme 4 minúty.
Uvarený karfiol preložíme do sklenenej formy.
Panvicu naolejujeme a na strednom ohni opečieme cibuľu.
Pridáme na drobno nakrájanú mrkvu, premiešame a smažíme niekoľko minút.
Pretlačíme strúčik cesnaku, zamiešame, zmes pridáme do kastróla a premiešame.
Z papriky odstránime stonku a jadierka, nakrájame ju na menšie kúsky a vložíme do formy.
Všetko spolu premiešame.
Potom pridáme na polovicu nakrájané cherry rajčiny.
Do hlbokej misy pridáme vajcia, soľ a metličkou vyšľaháme.
Pridáme olej a premiešame.
Nasypeme múku a vyšľaháme krém.
Do zmesi nalejeme mlieko a zamiešame.
Nakoniec pridáme nasekaný kôpor s petržlenovou vňaťou, premiešame a zmes nalejeme na zeleninu vo forme.
Vrch posypeme na hrubo nastrúhaným syrom.
Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 40 minút pri teplote 180°C.
Do malej misky pridáme jogurt, majonézu, pretlačený cesnak, kôpor a vidličkou zamiešame.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU