K slaným chuťovkám, na chlebíky, jednohubky, alebo k domácemu pečivu. Neobsahuje mäso a predsa chutí ako paštéta. Vyskúšajte vynikajúcu nátierku z vlašských orechov a húb, ktorá sa vynikajúco hodí aj na slávnostný stôl.
Potrebujeme:
100 g šampiónov
1 cibuľu
140 g lašských orechov
2 lyžice olivového oleja
2 lyžice citrónovej šťavy
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 vetvičku rozmarínu
1 lyžičku cukru
2 strúčiky cesnaku
Soľ, čierne mleté korenie
1 šálku uvarenej šošovice
1 lyžicu sójovej omáčky
1 vetvičku tymánu
Postup:
Šošovicu opláchneme a uvaríme v osolenej vode. Cibuľu nakrájame nadrobno a rovnako aj cesnak. Huby nakrájame, umyjeme a zalejeme horúcou vodou.
Cibuľu orestujeme na olivovom oleji, pridáme cesnak a aj scedené huby. Varíme 5-8 minút. Na inej panvici nasucho opražíme orechy.
Do hubovej zmesi pridáme korenie, cukor, soľ, korenie, citrónovú šťavu a sójovú omáčku.
Nakoniec všetky suroviny preložíme do misky – hubovú zmes, šošovicu, orechy, rozmarín aj tymián. Rozmixujeme a necháme vychaldnúť.
V chladničke môžeme skladovať po dobu 4 dní.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom