Vynikajúci obed z kuracieho mäska.
Opečte ho na masle s cesnakom a bude nielen voňavé, ale aj nesmierne chutné.
Pridajte obľúbenú prílohu a máte obed ako lusk.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto jednoduchého receptu z youtube.
Mäsko je veľmi jemné, lahodné a perfektne ochutnené.
Vyskúšajte a presvedčte sa sami, že kombinácia cesnaku a masla je skutočne dokonalá!
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs
čierne mleté korenie
2 PL hladkej múky + 1 ČL hladkej múky
40 g masla
5 – 6 strúčikov cesnaku
1/2 šálky vývaru (kuracieho alebo zeleninového)
1 ČL oregana
1 ČL citrónovej šťavy
petržlenovú vňať
Príloha:
grilovaná zelenina
varené zemiaky
zemiaková kaša
hranolky
Postup:
Kuracie prsia si umyjeme, osušíme.
Nakrájame na kocky.
Ak chcete, môžete nakrájať aj na tenšie plátky, prípadne na rezance.
Mäso vložíme do misky, osolíme, okoreníme.
Posypeme múkou.
Premiešame, aby sa mäso dobre obalilo.
Na panvicu si nalejeme rastlinný olej, rozhorúčime.
Mäso sprudka opečieme.
Mäso vyberieme z panvice.
Vložíme do nej maslo a necháme ho rozpustiť.
Cesnak si nasekáme nadrobno a opečieme na masle.
Zaprášime trochou múky a premiešame.
Zalejeme vývarom.
Premiešame, pridáme oregano, čajovú lyžičku citrónovej šťavy a vložíme mäso.
Posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Video návod: