Stačí 1 jednoduchý trik, aby boli hranolky vždy chrumkavé a plné chuti!

[mashshare]

Stačí 1 jednoduchý trik, aby boli hranolky extra chrumkavé a plné chuti.

 

 

O takomto triku na prípravu hranolčekov ste ešte nepočuli.

Lepšie hranolky ste ešte nejedli.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postupujte podľa tohto návodu z portálu newsy.gotujmy.

Pre začiatok si pripravte si niekoľko kociek ľadu!

Keď vás omrzia varené zemiaky, oplatí sa pre zmenu urobiť niečo iné – napríklad klasické domáce hranolky.

 

 

Máme pre vás úplne nový spôsob prípravy tejto pochúťky.

Trvá to nejaký čas, ale stojí to za to.

Takto pripravené hranolky sú neskutočne chrumkavé a chutia ako z tej najlepšej reštaurácie.

 

 

Skontrolujte, či máte všetky potrebné ingrediencie a začnite s prípravou. 

Recept na chrumkavé hranolky

Ingrediencie:

 

 

600 g múčnych zemiakov

3 polievkové lyžice kukuričného škrobu

štvrť lyžičky soli

olej na vyprážanie

 

 

Príprava:

Zemiaky si ošúpte.

Opláchnite pod tečúcou vodou a potom osušte.

 

 

Nakrájajte ich na plátky, každý s hrúbkou 1 cm.

A potom na tyčinky, teda klasický tvar domácich hranolčekov.

Pripravte si dva hrnce.

 

 

V jednom prevarte vodu so štipkou soli.

Do druhého nalejte ľadovú vodu (môžete pridať niekoľko kociek ľadu).

 

 

Keď voda v prvom hrnci zovrie, pridajte zemiaky a varte presne 3 minúty.

Po uplynutí tejto doby ich vyberte a vložte do hrnca s ľadovou vodou.

Chvíľu počkajte a zemiaky sceďte v sitku.

Následne hranolky posypte kukuričným škrobom a premiešajte.

 

 

Najlepšie je to urobiť v sitku – potom prebytočná múka vypadne namiesto toho, aby sa zlepila do hrudiek.

Pripravené zemiaky vložte na 12 hodín do chladničky.

Po uplynutí tejto doby rozohrejte v hrnci olej (môžeme použiť aj hlbokú panvicu).

 

 

Keď je olej horúci, pridajte zemiaky a vysmážajte 6 minút.

Potom hranolky sceďte, odstavte na 30 minút a potom ich opäť vhoďte do rozpáleného oleja.

Smažte 3 minúty.

 

 

Po uplynutí tejto doby hranolky sceďte, zbavte prebytočného tuku (na tento účel odporúčame použiť kuchynské utierky) a vložte do misy.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes