Dnes na obed bude rýchly kurací perkelt s domácimi haluškami.
Ak sa vám nechcú robiť halušky, stačí uvariť cestoviny a výborný obed je hneď hotový.
Vyskúšajte a určite nebudete ľutovať!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 kus kuracích pŕs
1 cibuľa
Olej
Červená mletá paprika
Bobkový list
Soľ
Čierne mleté korenie
1 kurací bujón
1 smotana sladká
Na halušky:
Polohrubá múka
1 vajce
Vlažná voda
Postup:
Kuracie prsia si nakrájame na kocky.
Rovnako nakrájame nadrobno aj cibuľu.
Do hrnca si dáme rozpáliť olej alebo bravčovú masť a pomaly si pražíme cibuľu.
Na opraženú cibuľu pridáme nakrájané prsia.
Osolíme, aby mäsko pustilo šťavičku a zatiahlo sa a chvíľku dusíme na miernom ohni.
Keď už mäsko dostatočne pustilo šťavu a opražilo sa pridáme bobkové listy a polievkovú lyžicu mletej papriky a chvíľu spolu dusíme.
Potom zalejeme horúcou vodou, osolíme, okoreníme, pridáme mletú rascu a bujón a varíme, až kým mäso nezmäkne.
Pravideľne miešame.
Keď už je mäsko uvarené, v sladkej smotane vymiešame trošku hladkej múky a pomaly vlievame do hrnca s paprikášom a miešame.
Chvíľu ešte povaríme, dochutíme podľa nášho vkusu a odstavíme.
Halušky pripravíme tak, že do misky si rozbijeme vajce, ktoré rozšľaháme s trochou soli, pridáme vlažnú vodu a pomaly prisypávame múku a miešame metličkou.
Musí nám vzniknút tuhšie cesto, nie riedke.
Keď je cesto hotové, necháme ho odpočinúť, kým nám nezovrie voda v hrnci.
Cez haluškár do vriacej vody hádžeme halušky.
Keď vyplávajú na povrch sú hotové. Nebojte sa premiešať, ak by sa trošku naspodu zlepili. Vyberáme ich sitkom a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)