Červená kapusta je plná vitamínov a živín, je to však aj dokonalé príloha k sviatočnému nedeľnému obedu.
Ak ju však pripravíte takto, ide o hotové umelecké dielo, ktorému sa len tak niečo nevyrovná!
Potrebujeme:
800 g červenej kapusty
2 lyžičky soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 ks cibule
3 lyžice kr. cukru
200 ml hovädzieho vývaru (môže byť aj zeleninový)
Trochu masti (na opraženie cibule)
1-2 lyžičky citrónovej šťavy
Zahustenie:
100 ml vody
2 lyžičky solamylu
½ lyžičku mletého čierneho korenia
Postup:
Kapustu nakrájame a nasolíme.
Dobre premiešame.
A necháme chvíľu odležať.
Cibuľu si ošúpeme a nakrájame nadrobno.
Cibuľku si opražíme na troche oleja.
Následne pridáme kryštálový cukor.
Za stáleho miešania necháme na plameni, kým cukor neskamramelizuje.
Potom do zmesi pridáme kapustu.
Dobre premiešame.
Asi 5 minút dusíme za stáleho miešania.
Zalejeme vývarom a necháme dusiť pod pokrievkou domäkka.
Potom pridáme citrónovú šťavu.
Nakoniec zahustíme zmesou vody, solamylu a čierneho korenia.
Premiešame a necháme ešte pár minút povariť.
Teraz môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)