V našej rodine sa toto jedlo teší veľkej obľube.
Okrem klasiky z hovädzieho mäsa sme si zamilovali aj túto – ľahšiu a omnoho rýchlejšiu verziu na Stroganov z kuracieho mäska.
Dokonca, zachutil aj deťom a preto ho varíme pravidelne.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Najchutnejší nápad z kuracieho mäska – u nás jednodnoznačne kurací stroganov – rýchly a moc chutný obed.
Potrebujeme:
600 g kuracích pŕs
1 cibuľku nakrájanú nadrobno
3 lyžice horčice
5 ks zaváraných uhoriek – nakrájaných na drobnejšie
1 papriku nakrájanú
5 lyžíc kečupu
1 lyžicu hladkej múky
1 lyžicu worcesterskej omáčky
asi 150-200 ml sladkej smotany na šľahanie
Príloha:
Ryža
Cestovina
Hranolky
Opekané zemiaky
Postup:
Kuracie mäsko nakrájame na pásiky, osolíme, okoreníme.
Na panvici na oleji opražíme dosklovita cibuľku.
Pridáme mäsko, worcesterskú omáčku a dusíme domäkka.
Podľa potreby podlejeme trochou vody.
Keď je mäsko mäkké – stačí naozaj pár minút.
Pridáme uhorky, papriku a kečup s horčicou.
Necháme prevariť.
Krátko pred koncom poprášime múkou (keď je mäsko už mäkké) a celé zahustíme smotanou.
Premiešame, necháme prejsť varom.
Môžeme ešte dochutiť.
Podávame s cestovinou alebo zemiakmi.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)